Brooks introduceert de Run Bra: een beha specifiek voor loopsters die je extra snelheid geeft

De nieuwe Run Bra-collectie is gebaseerd op nieuwe wetenschappelijke inzichten en interviews met loopsters. Met de Dare- en Drive-collecties houd je borstbewegingen tijdens het lopen in toom.

Brooks brengt met 40 jaar ervaring in het maken van sportbeha’s voor lopers de Dare 2.0- en Drive-collectie op de markt. De Dare-collectie biedt ondersteuning en comfort, met kenmerken als een eenvoudige verstelbaarheid van de sluitingen, versterkte materialen voor extra duurzaamheid en een bredere onderband voor een extra stevige pasvorm. De Drive-collectie biedt veelzijdige en ademende compressieve ondersteuning voor een breed scala aan maten. Een goede Run Bra beperkt de beweging van de borsten: een belangrijk kenmerk, aangezien overmatige borstbeweging de looppas van vrouwen tot 4 cm kan verkorten. Dat is 1 mijl (1,6 km) over de afstand van een marathon!

Gebaseerd op inzichten van loopsters

In 2020 transformeerde Brooks zijn Run Bra’s op basis van een biomechanisch onderzoek dat uitgevoerd werd in samenwerking met de Research Group in Breast Health aan de Universiteit van Portsmouth. Brooks testte de Run Bra’s bij vrouwen met een B-cup tot een E-cup, zodat ze inzicht kregen in wat voor ondersteuning vrouwen van hun beha verlangen. Nieuwe inzichten uit het lab en interviews met lopers hebben geleid tot deze geüpdatete Run Bra-collectie voor 2022. “Het is onze taak om Run Bra’s te ontwikkelen die je niet afleiden van het lopen en die elk lichaam de juiste ondersteuning bieden, zonder in te leveren op comfort”, benadrukt Helen Spalton, kledingmerchandiser bij Brooks Running voor EMEA. “Alles wat we doen is gebaseerd op inzichten van lopers; onze nieuwste innovaties bieden een handige verstelbaarheid, een pasvorm die goed blijft zitten en optimale ondersteuning geeft, wat een echt verschil in loopprestaties kan maken. Een goed passende Run Bra kan je letterlijk extra snelheid geven.”

Dare-collectie: ondersteuning en comfort

Deze collectie wordt ‘Dare’ genoemd vanwege haar natuurlijke gevoel voor energie, enthousiasme en lef. Het doel is om vrouwen te helpen hun beha’s tijdens het lopen volledig te vergeten en ‘in the zone’ te komen. De beha’s in de Dare-collectie hebben drie belangrijke eigenschappen:
1. Run-ready ondersteuning, ontworpen voor een breed scala aan maten. De ingebouwde voorgevormde cups houden alles stevig en comfortabel op zijn plaats.
2. De naadloze afwerking zorgt voor gladde randen, wat striemen en schuren vermindert.
3. Ondersteunende stof en voorgevormde cups bieden een zichtbare vorm en een glad silhouet.

Alle nieuwe Dare 2.0-modellen zijn ontworpen met oog voor detail, om optimaal comfort te bieden. Ze beschikken over eenvoudig verstelbare bandjes met haakjes en oogjes, versterkte materialen in de meest schokgevoelige zones en een bredere onderband voor extra support. De beha’s zijn gemaakt van een zweetafvoerende DriLayer (R) HorsePower-stof en de geïntegreerde onderband zorgt voor onzichtbare ondersteuning. Dare Run Bra’s zijn verkrijgbaar in een breed scala aan maten, van 65-90 breedte maat en A-G-cups.

Drive-collectie: compressieve ondersteuning

De Drive Run Bra’s zijn ideaal voor lopers die op zoek zijn naar compressieve ondersteuning – een flexibele houvast die met het lichaam meebeweegt. De Drive Run Bra’s zijn geinspireerd door de energie en motivatie die nodig is om dag in, dag uit doelen te bereiken. De beha’s in de Drive-collectie bieden allemaal:
1. Compressieve ondersteuning voor een breed scala aan maten. Lichtgewicht, compressieve materialen die omsluiten en meebewegen met lichaam voor ondersteuning tijdens het lopen.
2. De uitneembare cups en ingetogen styling maken de beha’s lichtgewicht.
3. Veelzijdigheid, dankzij de verschillende modellen met onderscheidende kenmerken.

De nieuwe voorjaarscollectie Run Bra’s is verkrijgbaar op www.brooksrunning.be en in geselecteerde winkels. Prijzen lopen uiteen van EUR 40-65.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?