Bovenmenselijk: Karel Sabbe verpulvert wereldrecord op Appalachian Trail

Bovenmenselijk. Fabuleus. Indrukwekkend. Fenomenaal. We komen woorden te kort om de prestatie van Karel Sabbe te beschrijven. Onze landgenoot liep het record op de Appalachian Trail aan diggelen.

Karel Sabbe had enkele jaren geleden het record op de Pacific Crest Trail al verbeterd, en nu waagde hij zijn kans op de Appalachian Trail. Een onderneming van 3525 kilometer in de Amerikaanse wildernis over paden die constant op en neer gaan. De tijd die hij moest verbeteren, was die van Joe McConaughy van vorig jaar: 45 dagen, 12 uur en 15 minuten. Om dat wat concreter te maken: om het record scherper te stellen, moest Karel minstens twee marathons per dag lopen.

Al snel bleek dat de tandarts in uitstekende conditie was. Hij nam meteen een voorsprong op het vooropgestelde schema en bouwde die steeds verder uit. De grootste krachttoer bewaarde Sabbe voor het einde. Hij had blijkbaar nog een serieuze cartouche over en liep 140 (!) kilometer in een dag. Sabbe was daarvoor al min of meer zeker dat hij het record ging verbeteren, maar door die lange inspanning verpulverde hij de besttijd van McConaughy. Op de officiële tijd is het nog even wachten, maar onze landgenoot deed uiteindelijk iets meer dan 41 dagen over deze tocht. Binnenkort staat zijn naam dus nog een keer in het Guinness Book of World Records.

Bijzonder veel hulde. En respect!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.