Boek legt uit hoe je efficiënter kan lopen

Ron van Megen en Hans van Dijk, de auteurs van Het Geheim van Hardlopen, brengen weldra een nieuw boek op de markt: Hardlopen met Power. Daarin leggen ze uit hoe je efficiënter kan lopen.

Een hardlooprevolutie

Trainen en racen met een vermogensmeter: Chris Froome doet het al jaren en Mo Farah gaat er nu ook mee aan de slag! Eindelijk kunnen lopers profiteren van de extra informatie die je wattage oplevert. Een ‘game-changer’ zonder weerga. Binnenkort wil en kan niemand nog zonder! Maar hoeveel Watt is je vermogen eigenlijk bij lopen en hoe kan je die kennis gebruiken om efficiënter te lopen en successen te boeken in de training en de wedstrijd? Het wordt allemaal uitgelegd in Hardlopen met Power!, het nieuwe boek van de auteurs van Het Geheim van Hardlopen en Het Geheim van Wielrennen.

Van Het Geheim van Hardlopen naar Hardlopen met Power!

De lezers van Running.be kennen Hans van Dijk en Ron van Megen van hun bijdragen op deze site. Al sinds de lancering van de eerste druk van Het Geheim van Hardlopen in 2013 krijgen ze vele enthousiaste reacties van lopers, die fan zijn van hun wetenschappelijke en toegankelijke benadering van het lopen. Hun calculator op hun website is bijzonder populair en wordt maandelijks door 20.000 lopers bezocht! Na Het Geheim van Hardlopen schreven Hans en Ron, samen met sportarts en coach Guido Vroemen, een tweede boek: Het Geheim van Wielrennen, eveneens een bestseller. Bij het schrijven van Het Geheim van Wielrennen ontdekten Hans en Ron de grote voordelen van het gebruik van vermogensmeters. Wielrenners optimaliseren hun training en wedstrijdstrategie door continu te meten hoeveel Watt ze trappen.

De doorbaak van vermogensmeters bij lopen

Wat zou het mooi zijn als we bij het lopen ook konden profiteren van de voordelen van een vermogensmeter, die immer precies aangeeft wat je presteert. En dat kan nu, na jarenlange research is er recent een vermogensmeter voor lopen ontwikkeld! Hans en Ron hebben hem op het lab van Guido Vroemen bij SMA Midden Nederland meteen getest en zijn laaiend enthousiast! Ze zijn ervan overtuigd dat dit een succes gaat worden. De toppers, zoals Mo Farah, gaan dit natuurlijk als eerste gebruiken. Maar ook voor ons, ‘gewone’ lopers, zal er een nieuwe wereld opengaan als we continu ons wattage op ons horloge kunnen aflezen. Dit wordt een historische doorbraak, vandaar dit nieuwe boek.

Wat is je vermogen bij hardlopen?

Hoeveel Watt bedraagt je loopvermogen, hoe kan je dit bepalen en hoe snel kan je ermee lopen? Hoe moet je trainen op basis van vermogen? Wat is de invloed van je gewicht? En wat is de invloed van alle andere factoren die je loopprestatie bepalen? Het wordt allemaal uitgelegd in dit unieke en complete nieuwe boek.

Nog beter inzicht!

Het boek laat zien dat je loopvermogen (nog) beter inzicht geeft in je prestaties. Hoe kan je je loopvermogen zo groot mogelijk maken en hoe kan je met je loopvermogen een zo goed mogelijke tijd lopen? Je zal alles beter begrijpen en daarbij tevens merken dat de modellen van Hardlopen met Power! (nog) krachtiger en duidelijker zijn dan de modellen uit Het Geheim van Hardlopen.

Lancering bij de marathon van Rotterdam

Hardlopen met Power! verschijnt begin april 2016 ter gelegenheid van de marathon Rotterdam (10 april). Het boek is zeer rijk geïllustreerd en staat boordevol bruikbare informatie. Hardlopen met Power! is hét ultieme naslagwerk voor de slimme loper en zijn coach. Het boek is zeer positief beoordeeld door deskundigen en prominenten.

Nu al op Running.be

Hans en Ron zullen regelmatig bijdragen leveren voor Running.be, op basis van dit nieuwe boek, zodat de lezers van Running.be als eerste zullen kunnen profiteren van deze nieuwe kennis!

Hardlopen met Power! van Hans van Dijk en Ron van Megen kost 24,95 euro en is vanaf begin april te vinden bij de betere boekhandel, webshops en loopspeciaalzaken.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?