Bewolkte maar geslaagde editie van Fintro Stadsloop De Gentenaar

De Fintro Stadsloop De Gentenaar stond mee in het teken van de huldiging van Bashir Abdi.

Er was slecht weer voorspeld, maar uiteindelijk bleek het wel mooi loopweer in Gent. De lopers konden andermaal genieten van de vele mooie en historische gebouwen in de Arteveldestad.

Bashir Abdi was aanwezig voor zijn huldiging. Hij liep mee met de Alpro Kids Run en werd door stad Gent gehuldigd voor zijn straffe prestatie op de marathon van Londen, net voor de start van de 10km waar er opnieuw een Tempo-team pacerteam aanwezig was. Bovendien gaf hij de start voor de 5 kilometer.

Na de loop konden de deelnemers profiteren van een Tempo-team massage en de kids amuseerden zich in het Alpro Kids Village met allerlei springkastelen. Elke deelnemer (+18) kreeg een Gentse Strop. De CM Duorun Village met een meeting point, photowall en funbaan trok opnieuw veel volk aan.

De overwinning in de Fintro Stadsloop De Gentenaar 10 km was andermaal Alexander Rodriguez (29:38). Hij klopte zijn West-Vlaamse provinciegenoten Simon Mestdagh (30:06) en Tomas Debevere (30:27). Charlotte Van Hese (35:20), Annelies Deketelaere (35:56) en Eva Galle (36:10) stonden op het podium bij de vrouwen.

In de 5 kilometer ging de overwinning bij de mannen naar Bert Misplon in 16 minuten en 41 seconden. Negen seconden later werd Steven Garre tweede, Judak Endre (17:27) vervolledigde het podium. Inkeke Cassiman was met 20:04 de beste vrouw, Liesbeth De Vos (0:20:20) en Joke De Vreese (20:48) waren de andere snelle vrouwen.

Het volgende evenement in de Fintro Running Tour is de Fintro Kortrijk Loopt voor Think-Pink op 10 juni. Het volgende grote Gentse loopevent is op 28 juni: dan komt de Fintro Running Tour met de Runners’Lab Midzomernachtrun terug naar Gent.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.