Belgische Marathon des Sables-finisher: ‘Zwaarste race van mijn leven’

De 32ste editie van de Marathon des Sables vond voor het eerst plaats in Zuid-Amerika. Voor een van onze landgenoten was het de zwaarste race ooit.

De Marathon des Sables vond plaats in Peru en trok dwars door de Ica-woestijn. De Marokkaan Rachid El Morabity had geen problemen met het nieuwe decor en legde de 250 kilometer het snelst af: 21u35’55”. Nathalie Mauclair uit Frankrijk sleepte de gouden medaille bij de vrouwen in de wacht. Zij won haar eerste Marathon des Sables-titel in een tijd van 25u55’26”.

Onze landgenoot Davy Braekman werd de eerste Belg. Hij finishte na 28u09’40”, en belandde net buiten de top 10. Op zijn Facebook-pagina sprak hij over “veruit de zwaarste wedstrijd van mijn leven” (zie hieronder). Met Walter Packolet (28ste in iets minder dan 32u) finishte er nog een andere landgenoot. Joelle Thils gaf op tijdens de tweede etappe, iets wat opvallend veel deelnemers overkwam.

De volgende editie vindt in april van volgend jaar plaats en keert terug naar Marokko.