Belgische afstandstop present op Acerta Brussels Ekiden

Nu zaterdag 20 september vindt de 5de editie van de Acerta Brussels Ekiden plaats in en rond het Koning Boudewijnstadion. Hierbij wordt in teamverband de marathonafstand overbrugd.

Bij de Ekiden wordt in teams van zes de marathonafstand overbrugd. (foto nadia verhoft)
De afstanden in loopvolgorde zijn : 5 km + 10 km + 5 km + 10 km + 5 km + 7,195 km (totaal 42,195 km). Alle ploegen starten samen om 13.00 u.

De aflossingen gebeuren niet met een stok, maar met een Tasuki, een aflossingslint dat om het lichaam wordt gedragen.
Pittig detail: olympisch kampioene Tia Hellebaut zal het startschot geven. Acerta is één van Tia’s partners.

500 teams van 6 lopers zijn ingeschreven. Daarmee behoort de Brusselse Ekiden tot één van de grootste ter wereld.

Topfavoriet bij de mannen en vrouwen zijn ook dit jaar de Nike teams. De Nike mannen wonnen vorig jaar in een scherpe 2u08m38s. Concurrentie moet er vooral komen van de ploeg van Defensie.

Met kleppers als Willem Van Hoof, Hans Janssens, Rik Ceulemans, Gino Van Geyte, Maarten Van Steen, Joeri Janssen, Dame Tasame doet niet alleen de top van de Belgische wegwedstrijden mee, maar ook de jongens van de halve fond.

Voor de atletiekclubs geldt de Ekiden als nationaal interclub kampioenschap. Favoriet bij de mannen is allicht KAA Gent. Benieuwd of Daring Club Leuven de titel bij de dames kan verlengen. Bekendste deelneemsters zijn o.a. Sigrid Vanden Bempt, Elke Van Hoeymissen, Alemitu Bekele, en Corinne Debaets.

VRT- Sporza zal de Acerta Brussels Ekiden samengevat uitzenden op zondagnamiddag.

Inschrijven voor de Acerta Brussels Ekiden kan enkel nog tot en met vrijdag bij JoggingPlus in Brussel (Luxemburgstraat). Voor de Chiquita Kids Run 1 km kan wel nog de dag zelf ingeschreven worden.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?