Belgisch Kampioenschap Marathon vindt plaats tijdens ASML Marathon Eindhoven

Tijdens de 38e editie van de ASML Marathon Eindhoven zal op zondag 9 oktober ook het Belgisch Kampioenschap Marathon plaatsvinden. De ASML Marathon Eindhoven was van 2015 tot en met 2019 ook het decor voor het BK Marathon. Dankzij de ligging van Eindhoven, dicht bij de Belgische grens, is er al jaren een groot deelnemersveld uit België afkomstig. Het vlakke en brede parcours staat garant voor snelle eindtijden en wordt al jarenlang goed ontvangen door de deelnemers. Met meerdere internationale toplopers aan de start wordt er een mooie strijd verwacht.

“Als Belgische Atletiekfederatie zijn we blij dat we voor de zesde keer de handen in elkaar geslagen te hebben met Golazo Nederland voor de organisatie van het Belgisch Kampioenschap Marathon in de stad die voor vele Belgische afstandslopers geen geheimen meer kent”, aldus Gerry Follens, voorzitter van de Vlaams en Belgische Atletiekfederatie. “We zetten de traditie voort, want net als bij de vorige 5 organisaties voor de coronaperikelen, staat deze Marathon alweer garant voor een prachtig Kampioenschap met heel wat beleving. Ook het uitstekende en snelle parcours zal ongetwijfeld heel wat Belgen, net over de grens naar Eindhoven lokken. We zullen er dan ook weer alles aan doen om onze atleten en hun entourage alle comfort en beleving aan te bieden en kijken er naaruit om weer een heus en sfeervol ‘Belgium house’ aan de finish te kunnen inrichten. Daar kunnen deelnemers nagenieten en worden de Belgische winnaars gevierd met bijhorende podiumceremonie.”

Ook Remco Barbier, CEO van organisator Golazo Nederland, kijkt uit naar het Belgisch Kampioenschap: “We zijn zeer verheugd om opnieuw het Belgisch kampioenschap te mogen organiseren tijdens de ASML Marathon Eindhoven. Voor wat betreft het topatletenveld willen we de komende jaren in Eindhoven vooral Europese atleten helpen bij het realiseren van hun sportieve doelen. Het parcours in Eindhoven is razendsnel en met de support van alle toeschouwers kunnen atleten hun allerbeste prestatie leveren.”

In 2019, bij het laatste Belgisch Kampioenschap dat georganiseerd werd in Eindhoven, was Gerd Devos de winnaar in een tijd van 2:23:42. Bij de vrouwen was Karen Van Proeyen  met een tijd van 2:42:13 de snelste Belgische vrouw.

 

Programma ASML Marathon Eindhoven

Naast de marathon staan er in het marathonweekend van 8 en 9 oktober meer onderdelen op het programma. Dit jaar kunnen mensen op zaterdag 8 oktober meedoen aan de Renewi Plogging RunYour Marathon Challenge en een wandeltocht over 5, 10 of 15 kilometer. Tijdens de Plogging Run wordt het parcours al lopend afvalvrij gemaakt. Bij Your Marathon Challenge volbrengen wandelaars de laatste 1,195 kilometer van hun marathon. De eerste 41 kilometer hebben zij al op andere momenten en in hun eigen tempo volbracht.

Op zondag 9 oktober staan de lopers aan de start voor de Mini Marathon (1,6 kilometer voor kinderen), Business RunsCity Run (5 kilometer), Jumbo 1/4 MarathonASML Halve Marathon en de ASML Marathon.

Meer info en inschrijven: www.asmlmarathoneindhoven.nl 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?