Belgisch duo niet in de medailles op WK vrouwdragen (VIDEO)

Dit weekend vond in het Finse Sonkajarvi voor de twintigste keer het WK vrouwdragen plaats. De wereldtitel ging naar de Finnen Ville Parviainen en Sari Viljanen. Er deed ook een Belgisch duo mee.

Vrouwdragen is een sport waarbij een mannelijke deelnemer al lopend een parcours met obstakels moet afleggen waarbij hij een vrouw op zijn rug moet dragen. Die vrouw hoeft niet noodzakelijk zijn wettelijke echtgenote te zijn. Enige voorwaarde is dat de vrouw minimaal 49 kg weegt.

Het parcours van het WK vrouwdragen is 253,5 meter lang. Ville Parviainen legde met Sari Viljanen in de nek het traject af in 1 minuut, 2 seconden en 76 honderdsten. De Finnen Taisto Miettinen en Kristiina Haapalainen werden op 3 seconden verdienstelijk tweede. Het brons ging naar de Russen Dmitriy Sagal en Anastasia Loginova.

Bij de 48 deelnemende duo’s ook de Belgen Jelle Debaene en Eva Vansteeland. De West-Vlamingen werden 44ste in een tijd van 2 minuten 2 seconden en 24 honderdsten. Blijven oefenen! Als je in Izegem of Roeselare een man met een vrouw op de rug door de straten ziet rennen weet je dat ze zich aan het voorbereiden zijn op het WK vrouwdragen 2016…

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?