Belgen veroveren medailles op WK obstacle running

Het voorbije weekend vond het WK obstacle running plaats. Ons land viel in positieve zin op.

Eerder dit jaar presteerden onze Belgische atleten al uitstekend op het EK obstacle course running. En het afgelopen weekend was het dus ook prijs op het wereldkampioenschap in Londen.

Bij de mannelijke elites veroverde Jonathan Albon zijn vijfde titel. Onze landgenoot Thibault Debusschere had de meervoudige wereldkampioen lange tijd in het vizier, maar maagproblemen gooiden op het einde roet in het eten. Debusschere verloor naar eigen zeggen ook veel tijd (45 seconden) aan de ziplane, waar hij te vroeg in het water belandde. Onder meer daardoor moest hij het zilver aan de Rus Serge Silin laten. Maar met een bronzen medaille mag Thibault zeker ook tevreden zijn. Hij legde het parcours van 15 kilometer met 100 obstakels af in 1u27’53” en bleef zo slechts een dikke halve minuut achter de winnaar uit Groot-Brittannië.

Ook hulde voor Thomas Buyle. Hij eindigde drie jaar geleden nog vijfde op het WK halve triatlon, maar traint ondertussen bij MSA in Sint-Amandsberg en focust zich op OCR. Met succes, want hoewel hij nog maar anderhalf jaar bezig is met deze discipline, eindigde hij in Londen knap zesde.

Bij de vrouwen ging ons land ook met een medaille aan de haal. In de categorie 35- tot 39-jarigen eindigde Sarah Moeremans als derde in 2u43’27”. De winst was in die wedstrijd voor Laura Newton. Bij de vrouwelijke elites kroonde Lindsay Webster uit Canada zich tot nieuwe wereldkampioene.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.