Belg loopt 300 km non-stop door woestijn

Lieven Van Linden zal op 23 februari als enige Belg aan de start staan van de eerste TransArabia. Dat is een non-stop ultramarathon van 300 km door Jordanië met zelfvoorziening.

Van Linden is een van de maximaal 80 dapperen die de uitdaging aangaan om de eerste editie van de TransArabia tot een goed einde te brengen. De deelnemers krijgen maximum 100 uur om de 300 km af te leggen. Het parcours gaat van de Dode Zee, via de verborgen stad Petra, naar Wadi Rum. Onderweg wachten 140 km in de bergen, 80 km canyons, wadis en zandvalleien, en 74 km zandduinen en een mix van woestijnterrein.

De deelnemers moeten daarbij ook nog eens al hun bagage zelf meenemen in een rugzak. De organisatie voorziet enkel water op checkpoints ongeveer om de 20 km. Van Linden is echter niet aan zijn proefstuk toe, want in 2013 werd hij 29ste in de Marathon des Sables. Hij heeft dan ook een passie voor kicks en uithoudingssporten.

“Ik ben altijd op zoek naar extreme uitdagingen om uit mijn comfortzone te komen. Zo blijf ik groeien als persoon, zowel fysiek als mentaal”, zegt de 30-jarige Duffelaar. “Ik wil aantonen dat je geen fulltime professional moet zijn om extreme prestaties te kunnen leveren. Een goed time management, de juiste begeleiding en vooral een goede kennis van je eigen lichaam en geest zorgen ervoor dat je je eigen grenzen kunt ontdekken en verleggen.”

De ultraloper bereidde zich afgelopen weekend nog voor door de Belgische kustlijn af te lopen van De Panne naar Knokke. Gemiddeld loopt hij nu zo’n 150 km per week, met daarbij trainingen in een hittekamer bij 40°C.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?