Australische ultralopers levensgevaarlijk verbrand

Twee deelneemsters aan een ultramarathon in Australië vechten nog altijd voor hun leven nadat ze ingesloten geraakten in een bosbrand en door de vuurzee moesten rennen om zich te redden.

De Kimberley Ultramarathon werd stilgelegd nadat enkele deelnemers ingesloten werden door de brand. (foto nathan dyer)
Acht lopers geraakten vorige week ingesloten door een bosbrand tijdens de Kimberley Marathon, een ultraloop van 100 km in West-Australië. In totaal deden er 40 sportievelingen mee aan de driedaagse wedstrijd, die deel uitmaakt van internationale wedstrijdenreeks Racing the Planet.

Twee vrouwen, de 35-jarige Kate Sanderson en de 24-jarige Turia Pitt, liepen brandwonden op over 70 procent van hun lichaam en raakten levensgevaarlijk gewond. Ook de 44-jarige Michael Hull moest door een muur van vlammen lopen om zijn leven te redden. “We moesten kiezen tussen ofwel een menselijke vuurbal worden en verbranden – dan was het met ons gedaan geweest – ofwel stoppen en teruglopen, door de muur van vlammen. Dat hebben we gedaan. Het waren hoge vlammen, maar we wisten dat er aan de andere kant geen vuur zou zijn, omdat alles er toch al verbrand was”, zei hij op tv-zender ABC.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?