Atleet toont zeer pittige intervaltraining (video)

Oké, het is misschien niet het weer op binnen te lopen, maar voor degenen die het niet begrepen hebben om de onvoorspelbare regenbuien (of voor degenen die niet anders kunnen): een beetje loopbandtraininginspiratie.

Adrian Peterson is een running back in het American football. Hij zit momenteel zonder club, maar de man laat op sociale media zien dat hij wel degelijk aan zijn conditie werkt. Zo postte Peterson recent een work-out van 7 mijl (11 kilometer) op de loopband (zie het filmpje onderaan).

Peterson loopt zijn eerste mijl (1,6 km) aan 9 km/u. De tweede mijl werkt hij af aan 14 km/u. Daarna begint het harde labeur, en doet hij een soort virtuele pistetraining. Hij loopt 400 meter met een snelheid van 8 à 9 km/u, om vervolgens diezelfde afstand met een tempo van 19 km/u af te leggen. In totaal loopt Peterson 20 virtuele pisterondjes.

Het spreekt voor zich dat dit niet meteen een training is voor beginners. Maar als je al ervaring hebt met intervaltraining, dan kan je de tempo’s en het aantal herhalingen wel afstemmen op jouw mogelijkheden. Al heb je in het beste geval natuurlijk een loopschema met intervaltrainingen die aangepast zijn aan jouw kunnen. Bijkomende tip: vergeet de cooling-down niet.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?