ASICS laureaat bij MAPIC Awards

ASICS is in de prijzen gevallen tijdens de MAPIC Awards 2011 in Cannes. De flagship store in Amsterdam werd er bekroond voor de originele en innovatieve retail-ervaring die er geboden wordt.

De MAPIC Awards belonen uitmuntendheid, vernieuwing en creativiteit van designprojecten die uitgaan van retailers en retail-vastgoedbedrijven in heel Europa, waarbij de winnaars worden verkozen door een internationale jury en afgevaardigden van MAPIC.

De ASICS Amsterdam flagship store werd gebouwd om de waarden van het merk te weerspiegelen en klanten state of the art voorzieningen te bieden, naast innovaties op het vlak van customer service. Zo huisvest de winkel een Running Lab, Foot ID-systemen en is ze verbonden aan de ASICS running club.

Het Running Lab is het eerste laboratorium in zijn soort binnen Europa en slechts het tweede wereldwijd dat ook toegankelijk is voor consumenten. Het werd ontwikkeld door het ASICS Instituut voor Sportwetenschappen om een volledig scala aan testen voor biomedische analyse uit te kunnen voeren. Hierbij worden de vorm van de voet, de stand van de benen, de looptechniek, de spierkracht, enz. gemeten om de klanten te helpen hun loopvermogen en voetafwikkeling te verbeteren.

Het hightech Foot ID-systeem verzekert dat klanten de juiste schoenen aangemeten krijgen op basis van hun biomechanische profiel dat wordt berekend op basis van statische en dynamische metingen van de voet.

Verder kunnen hardlopers ook ondersteuning genieten door lid te worden van de ASICS Running Club die met de winkel verbonden is. Leden kunnen daar immers genieten van running clinics evenals van exclusieve douchevoorzieningen en kleedruimtes. Geïnspireerd door het succes dat de Amsterdamse winkel kent, worden in 2012 nog andere winkels geopend, verspreid over heel Europa.

NIEUW EUROPEES HOOFDKANTOOR IN HOOFDDORP

In reactie op de expansieve groei die het bedrijf doormaakt, heeft ASICS Europe een nieuw hoofdkantoor geopend in het Nederlandse Hoofddorp. Het kantoor van 5.000 m² is erop berekend de 220 werknemers van ASICS Europe en ASICS Benelux onder te brengen, met ruimte voor expansie wanneer het bedrijf verder groeit.

ASICS Europe blijft het huidige sombere economische klimaat overtreffen met een voorspelde groei van 14% over 2011. Het nieuwe Europese hoofdkantoor van wereldniveau vormt dan ook een nieuwe basis voor verdere groei, van waaruit de collecties verder uitgebouwd kunnen worden.

Alistair Cameron, CEO van ASICS Europe, licht toe: “Dit nieuwe hoofdkantoor van pure wereldklasse luidt een nieuw hoofdstuk in voor ASICS. Het zal ons toelaten om de filosofie van het bedrijf in de praktijk te brengen en het zal ons aansporen om innovatieve producten te ontwikkelen terwijl we verder groeien. Het nieuwe hoofdkantoor werd volledig volgens onze wensen gebouwd om op een duurzame manier optimaal te kunnen werken. Hierbij werden specifieke klemtonen gelegd om ervoor te zorgen dat ASICS een plezierige, aangename en gezonde werkomgeving biedt aan de werknemers.” 

ASICS Europe zal in dit gebouw een showroom van ASICS-producten onderbrengen, samen met de Ontisuka Tiger collectie die het merk produceert.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?