ASICS lanceert ‘beste langeafstandsschoen ooit’

ASICS heeft met de MetaRun naar eigen zeggen haar beste langeafstandsschoen ooit ontworpen. Van deze schoen, die ontwikkeld werd met vijf nieuwe technologieën, zullen er wereldwijd maar 60.000 exemplaren op de markt komen.

In 2013 kreeg Dr. Tsuyoshi Nishiwaki (Executive Officer en Head of Research van het ASICS Institute of Sport Science) een uitdaging voorgeschoteld: ontwikkel ASICS’ beste loopschoenen voor lange afstanden ooit. Zonder beperkingen of compromissen. Als enige voorwaarde gold dat de MetaRun tot betere prestaties van lopers moest leiden dan de huidige ASICS schoenen. En dat op alle vier de loopkenmerken voor lange afstanden: lichtgewicht, stabiliteit, pasvorm en demping. Voorheen zou de maximalisatie van het ene kenmerk toegevingen moeten doen aan het ander. Bij de MetaRun niet, hiervoor zijn vijf nieuwe technologieën ontwikkeld.

1. Lichtgewicht FlyteFoam
Voor de MetaRun is een nieuwe én de lichtste middenzool van ASICS ooit ontwikkeld. Circa 55% lichter dan de standaard en verlaagt het schoengewicht met 20 gram. De biologische vezels verbeteren de demping, duurzaamheid en vering.

2. Stabiliteit door koolstof
Het tweedelige stabiliteitssysteem AdaptTruss is versterkt met koolstof. Het resultaat is tot 28% meer stabiliteit in de hak en 15% meer stabiliteit in de middenvoet. De AdaptTruss werkt naadloos samen met de aflopende DUOMAX constructie.

3. DUOMAX
De DUOMAX middenzool heeft een dubbele dichtheid die zich moeiteloos aan dynamische bewegingen aanpast. Zo ervaar je als loper minder druk en een vloeiende overgang.

4. Pasvorm: Jacquard Mesh upper
De Jacquard Mesh upper van de MetaRun bestaat uit één laag en voelt aan als een tweede huid zonder enig geschuur. Tel hier de MetaClutch omhulling, het hielstuk uit één deel en de memory foam bij op, en je krijgt een betere statische pasvorm (44% lateraal en 26% mediaal) en dynamische pasvorm (12% lateraal en 15% mediaal).

5. Demping
De X-GEL hybride gelformule, vorm en nauwkeurige positionering verbetert de demping in de hak met 18%. De MetaRun absorbeert alle impact zodat lopers van de eerste tot de laatste stap genieten van hun trainingen en wedstrijden.

Met slechts 60.000 paar wereldwijd verkrijgbaar geeft deze limited edition lopers een exclusieve mogelijkheid om de gloednieuwe technologieën voor schoenen van ASICS te ervaren. MetaRun is vanaf 18 november wereldwijd verkrijgbaar tegen een aanbevolen verkoopprijs van 250 euro.

Onze redacteur was in Londen bij de lancering van de MetaRun. Zijn bevindingen over het nieuwe paradepaardje van ASICS lees je hier binnenkort!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?