ASICS introduceert mondmasker voor hardlopers

Bij intensief sporten is een mondmasker niet verplicht voor wie alleen loopt. In groep moet het wel. Zo luidde woensdag de beslissing van de provincie Antwerpen. Bestaat er een specifiek mondmasker voor hardlopers? Jazeker, ASICS stelde woensdag de ASICS Runners Face Cover voor.

“Ons mondmasker is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft ventilatieopeningen die hardlopers de ruimte geven om comfortabel te ademen en tegelijk verspreiding van druppels tegengaan”, aldus ASICS. “Het sneldrogende materiaal helpt de lucht aan de binnenkant van het masker te koelen. Zo kunnen hardlopers van alle niveaus sporten zonder dat hun prestaties of bescherming hieronder lijden.”

Volgens ASICS toont ‘lopend onderzoek’ (sic) aan dat wereldwijd 7 op de 10 (68%) van de sporters meer dan ooit gedreven is om terug te keren naar hun fysieke hoogtepunt. Maar liefst 8 op de 10 (79%) sporters ervaart het dragen van een mondmasker tijdens het hardlopen als oncomfortabel, omdat het moeilijk is om te ademen en de huid geïrriteerd raakt. 5 op de 10 hardlopers (53%) geeft aan zich comfortabeler te voelen over hun veiligheid met een mondmasker tijdens het sporten.

Bij ASICS maken ze zich sterk dat hun ‘Runners Face Cover’ heel comfortabel zit tijdens het lopen. Zij sommen deze kenmerken/voordelen op:

– Binnenruimte: De unieke gebogen structuur creëert meer ruimte in de gezichtsbedekking om gemakkelijk te kunnen ademen tijdens het hardlopen.

– Strategisch geplaatste ventilatieopeningen: De ventilatieopeningen op de afdekkap zorgen voor een onbelemmerde luchtstroom en voorkomen verspreiding van druppels.

– Sneldrogende, wasbare stof: Het hoogwaardige materiaal koelt de lucht die de mond in stroomt, waardoor het ademend vermogen en comfort wordt verbeterd. De waterafstotende, wasbare stof is gemakkelijk schoon te maken.

– Comfortabele pasvorm: Een universele pasvorm met een verstelbaar koord om goede aansluiting op elk gezicht te garanderen. Dit helpt tevens bij het voorkomen van condensvorming bij het dragen van een bril.

– Duurzaam design: Gemaakt van ongeveer 31% gerecyclede materialen.

De ASICS Runners Face Cover is vanaf half september wereldwijd beschikbaar voor 40 euro.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.