Asics Gel Kayano Schoen van het Jaar

Tijdens de Internationale Shoe Summit in New York werd de Asics Gel Kayano 14 verkozen tot schoen van het jaar. De Adidas Response Cushion 7 werd runner-up.

De Gel Kayano 14 is de opvolger van de Gel Nimbus op de erelijst. (foto belga)
De Internationale Shoe Summit in New York wordt georganiseerd door de veertien edities van het magazine Runner’s World. De International Editor’s Choice Award voor de Gel Kayano 14 is voor Asics al de derde bekroning in vier jaar tijd. Vorig jaar was de Gel Nimbus laureaat.

De grote troeven van de Asics Gel Kayano zijn de schokdempende gel en de extra stugheid. De Kayano is vooral geschikt voor lopers die een stabiele voetafwikkeling wensen en de voet enigszins naar binnen kantelen.

Adidas werd runner-up met de Response Cushion 7, die vooral geloofd werd vanwege de uitstekende pasvorm en de grote stabiliteit bij een uitstekende demping. 

De Biomogo-zool in de Brooks Trance werd uitgeroepen tot het ‘groenste’ initiatief van het jaar. Deze nieuwe Brooks-zool wordt op de afvalberg in twintig jaar tijd afgebroken, terwijl dat bij de gemiddelde zool duizend jaar in beslag neemt.

Brooks heeft al aangekondigd de technologie aan andere partijen ter beschikking te stellen. Van diverse fabrikanten is ook bekend dat zij inmiddels veel vaker gerecycled materiaal in hun schoenen stoppen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?