ASICS creëert levende schoen

33 gymnasten van het bekroonde Britse Acrobatic Squad hebben zich in alle mogelijke bochten gewrongen om samen een menselijk beeld te vormen van de nieuwe ASICS loopschoen. Bekijk de beelden!

De menselijke schoen is een replica van de ASICS Gel-Excel33, het vlaggenschip van de nieuwe ASICS 33 collectie. Deze reeks schoenen is ontworpen met de gedachte dat alle 33 gewrichten in de voet zich vrij moeten kunnen bewegen, zodat de drager kan ervaren hoe ‘natural running’ aanvoelt.

De lenige gymnasten kregen aanwijzingen van twee choreografen, die hen hielpen de verschillende houdingen aan te nemen die nodig waren om de menselijke schoen te creëren.

Om een van de belangrijkste eigenschappen van de schoen onder de aandacht te brengen – de ‘Propulsion Trusstic’, die de voet helpt om de flexibele structuur tijdens de schokdemping om te zetten in een krachtige hefboom voor voorwaartse voortstuwing – werd het atletisch vermogen van de gymnasten zwaar op de proef gesteld, want ze moesten hierbij heel inspannende houdingen aannemen en hun teamgenoten naar voren tillen.

Er zijn drie foto’s gemaakt om te illustreren welke opeenvolgende bewegingen de voet maakt tijdens het hardlopen en op de begeleidende film is te zien hoe de gymnasten naar voren duiken wanneer de voet uiteindelijk in voorwaartse richting springt – om de unieke eigenschappen van de ASICS Propulsion Trusstic te onderstrepen.

‘TEVREDEN OVER RESULTAAT’

“Dit was helemaal nieuw voor ons”, zei Neil Griffith, choreograaf en coach van de wereldkampioenen gymnastiek, “we hebben in de loop der jaren voor interessante opdrachtgevers gewerkt, maar we zijn nog nooit gevraagd om de vorm van een loopschoen te maken. Het was zeker niet eenvoudig om met 33 gymnasten de menselijke schoen te laten voortbewegen, maar we zijn heel tevreden over het resultaat.”

Michael Price, Marketing Director van ASICS Europe B.V.: “Bij de ASICS 33 collectie draait alles om natuurlijke beweging, flexibiliteit en voortstuwing. Dit kan je niet beter in beeld brengen dan door een menselijke versie van de schoen te maken met een aantal van de beste gymnasten ter wereld.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?