ASICS 33 gaat voor natuurlijke loopervaring

ASICS lanceert deze maand in Europa een nieuwe collectie lichtgewicht loopschoenen. De drie nieuwe schoenen die gebundeld zijn onder de noemer ASICS 33 moeten een nieuwe natuurlijke loopervaring bieden.

De ASICS Gel-Excel 33, Gel-Hyper 33 en Gel-Volt 33. (foto asics)

De 33 collectie is een nieuwe aanwinst in de Performance categorie van ASICS en bestaat uit schoenen die bescherming, flexibiliteit, draagcomfort en ondersteuning bieden in een lichtgewicht, minder gestructureerd ontwerp.

De 33 collectie vertegenwoordigt een nieuwe interpretatie van het ASICS Impact Guidance Systeem (I.G.S.), de op onderzoek gebaseerde filosofie van de natuurlijke voetbeweging die ASICS meer dan tien jaar geleden als eerste lanceerde. Met een groeiend aantal lopers die variatie willen brengen in hun loopervaring, helpt de 33 collectie om de loopefficiëntie en het draagcomfort over lange afstanden te behouden terwijl de lopers een aangename beleving ervaren.

De schoenen werden ontworpen om loopefficiëntie te verzekeren in elke fase van de loopcyclus: vanaf het eerste ogenblik dat de hiel de grond raakt totdat de teen vrij komt. Door de natuurlijke voetafwikkeling te begeleiden met een zichtbare verticale buigzame groef vanaf de landing tot de afzet, helpt ASICS’ Guidance Line de voet om zijn natuurlijke afwikkeling te volgen.

ASICS 33 bevat een vernieuwende Propulsion Trusstic die met de Guidance Line samenwerkt om het natuurlijke “windlass” mechanisme van de voet te verbeteren door de functies van de peesplaat (plantar fascia) in de voetzool die de looppas sturen, na te bootsen. Dit heeft als effect dat de loper naar voor wordt gestuwd op het moment dat hij in zijn loopcyclus overgaat van de stand- naar de afzetfase. Hierdoor wordt zijn looppas energieker en wordt een nog betere loopefficiëntie bereikt.

Tussen de boven- en onderlaag van de tussenzool werd GEL demping geplaatst om de voet te beschermen tijdens de volledige loopcyclus. De GEL demping is gecombineerd met meerdere, diepe buigzame groeven in de voorvoet die de zoolsegmenten ontkoppelen waardoor de natuurlijke beweging van de voet gevolgd wordt en de schoenen buitengewoon soepel worden.

De schoenen zijn ook uitgerust met een Personal Heel Fit (P.H.F.) systeem: een “memory foam” dat zich vormt naar de hiel van de drager en op die manier het comfort verhoogt. Een extern hielkap (heel clutch system) omvat de hiel op een dynamische manier.

“De ASICS 33 is een uniek product, ontworpen om samen te werken met alle 33 gewrichten van de voet”, zegt Simon Bartold, Sportspecialist, Podotherapeut en ASICS Internationaal Onderzoeksconsultant. “Het is een lichtgewicht, minder gestructureerd product dat flexibiliteit en comfort aanbiedt in een lichtgewicht pakket. Het is ideaal voor een loper die een nieuw ingrediënt aan zijn trainingsschema wil toevoegen en werd specifiek ontworpen voor een geweldig weg- en loopgevoel in de traditie van onze reeds lang volhardende overtuiging dat de schoen mét de voet moet werken… en niet tegen de voet. De 33 collectie is dé nieuwe norm in natural running.”

EXCEL, HYPER EN VOLT

De ASICS GEL-EXCEL 33 is een reactieve, lichtgewicht loopschoen voor lange afstand die de voet ondersteunt en zorgt voor een efficiënte, natuurlijke loopbeweging. De GEL-HYPER 33 is een lichtgewicht loopschoen voor lange afstand die zorgt voor een reactieve loopervaring. De GEL-VOLT 33 ten slotte combineert verschillende ASICS technologieën om topkwaliteit, ondersteuning, comfort, demping en natuurlijke beweging aan te bieden.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?