App toont waar je water kan bijvullen tijdens sporten

Sinds kort is er een handige app waarop je te zien krijgt waar in de buurt je je drinkbus of camelbak kan bijvullen. Nooit meer dorst tijdens het lopen en het is nog eens goed voor het milieu ook!
Je hebt het misschien al eens meegemaakt tijdens een duurloop. Je hebt superveel dorst en je drinkbus of camelbak is leeg. Of erger nog: je bent je water gewoon thuis vergeten… Wat nu? Als je wat geld bij hebt, heb je geluk. Dan kan je in een winkel iets kopen om te drinken. En anders heb je pech… ’t Is te zeggen: had je pech. Want voortaan kan je een app downloaden die je toont waar de dichtstbijzijnde locatie is om je drinkfles of camelbak te vullen met water
‘Tap’ heet deze app en het is in feite een soort zoekmachine voor water in je buurt. Gewoon de app downloaden op je smartphone, even openen en je vindt meteen het dichtstbijzijnde ‘refill station’ op je route. Je kan zelfs filteren: gekoeld water, bruiswater, water met een smaakje,… De app toont zowel bars en restaurants als plekken waar je natuurlijk bronwater kunt ’tappen’. Je krijgt ook telkens de openingsuren te zien en of je moet betalen (bv. voor water met een smaakje of spuitwater). Hoe handig is dat?!

Eén ding is zeker: je zal nooit meer dorst hebben tijdens het lopen als je de ‘Tap’ app downloadt! Bovendien is het goed voor het milieu want je moet geen aparte plastic flessen meer kopen. Double win dus!

Vandaag staan er zo’n 34.000 locaties in de app, verspreid over 7000 steden in 30 landen. De app is gratis en beschikbaar voor Android en iOS. Meer info vind je op de website

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?