Antwerpenaar loopt marathon op blote voeten

Raf De Smet was afgelopen zondag niet de snelste, maar waarschijnlijk wel de opvallendste deelnemer aan de DVV Antwerp Marathon. De Antwerpenaar liep de 42,195 km namelijk op blote voeten, en dat in 3u33'04"!

Raf De Smet begon pas te lopen in 2012, nadat zijn zoon een hersentumor kreeg. “Ik wilde gezonder beginnen leven. De kans bestond namelijk dat mijn zoon verlamd zou zijn en ik besefte dat ik misschien levenslang voor hem zou moeten zorgen”, zegt De Smet in Gazet van Antwerpen.”

Drie weken na zijn eerste kilometers liep De Smet al een halve marathon. Nu legt hij gemiddeld 150 kilometer per week af. En dat gedeeltelijk op blote voeten! “Het is goed om wat af te wisselen tussen lopen met schoenen en op blote voeten. Ik train ook veel in de stad. Chapeau voor de poetsdiensten in Antwerpen: het is hier proper en er ligt weinig glas.”

De Smet liep de volledige DVV Antwerp Marathon op blote voeten en finishte in een sterke 3u33’04”. Je kan zijn belevenissen volgen op zijn blog via onderstaande link!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?