Antwerpenaar loopt 25.000 kilometer in 590 dagen

De ene actie voor het goede doel is al opmerkelijker dan de andere. Neem nu die van Weking Van Reeth. De Antwerpenaar gaat de komende twee jaar heel het Amerikaanse continent doorkruisen. Al lopend, dat spreekt.

Weking Van Reeth is een 34-jarige Antwerpenaar en zal koers zetten van Alaska naar Ushuaia, het zuidelijkste punt van Argentinië. Da’s goed voor 25.000 kilometer via de Pan-American Highway, een afstand die Van Reeth in 590 dagen wil afleggen. Wie goed is in hoofdrekenen, weet dat hij daarvoor gemiddeld een marathon per dag moet lopen. Nooit eerder legde iemand dat traject van Noord- naar Zuid-Amerika al lopend af.  

Van Reeth gaat niet alleen op pad. Zijn vrouw en een bevriend koppel maken ook deel uit van Team Van Reeth. Alle vier laten ze voor twee jaar alles achter in ons land.  

Deze uitdaging staat volledig in het teken van To Walk Again, de stichting van Marc Herremans, tevens coach van Van Reeth. Op 24 april begint de Antwerpenaar aan zijn tocht naar Alaska. Ruim een maand later start zijn uitdaging echt met zijn eerste marathon.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.