Antwerpenaar heeft aparte oplossing voor trainingen in warm weer

Toen onze journalist Dirk Van Thuyne voor ons meinummer ging lopen met postbode Patrick Kloek, was het grijs en grauw weer. Toch sprak de Antwerpenaar ook over trainingen bij warm weer, en zijn aparte trainingslocatie in zulke weersomstandigheden.

In de rubriek De Meeloper trekt een van onze journalisten er telkens opuit met een lezer. In dit geval ging Dirk Van Thuyne dus op pad met Patrick Kloek, een postbode die al meer dan 1000 marathons op zijn palmares heeft. Natuurlijk moet Patrick ook soms in warm weer trainen. Daarop heeft hij het niet zo begrepen, maar gelukkig ligt de oplossing voor hem in de buurt.

“Ik heb mijn eigen indoorparcours. Ik kan heel slecht tegen de warmte, en als het in de zomer 30 °C is, dan kom ik naar de Sint-Annatunnel om te trainen. Jaar in jaar uit heerst hier een temperatuur van 12 tot 15 °C. Dan loop ik heen en weer in de tunnel die 572 meter lang is. Ooit waren er twee wielertoeristen die me op een avond bezig zagen. De dag nadien waren ze er opnieuw en ze gaven elkaar een duw. ‘Amai, die kerel is nu nog altijd bezig. Die is helemaal zot geworden, zeker?’ (lacht) Misschien hebben ze wel een beetje gelijk.”

Het volledige interview met Patrick lees je in ons meinummer (nu in de winkel) of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.