Antwerpen klaar voor 10 Miles en Marathon

Op zondag 20 april worden in Antwerpen de ING Antwerp 10 Miles en Marathon gelopen. De organisatie is klaar om in totaal zo'n 50.000 mensen te ontvangen.

Antwerpen is klaar voor een nieuwe editie van de 10 Miles en Marathon. (foto Patrick Van Gelder)
De ING Antwerp 10 Miles is al aan zijn 23ste editie toe. Sinds 2005 is er een explosie van deelnemers op te opmerken. In het jaar dat de Waaslandtunnel zijn intrede deed, ging de massaloop van 4700 naar 5000.

15,915 KM

Nadien nam dat aantal verder toe naar 15.000 vorig jaar. Dit jaar maakt de Kennedytunnel zijn intrede. De voorinschrijvingen klokten af op 20.000 lopers. Volgens de organisatie komen er met de daginschrijvingen nog eens 3000 bij. In totaal zullen dus 23000 lopers zondag aan de start komen op Linkeroever.

Voor de doortocht in de Kennedytunnel wordt 1 koker tussen 13u30 en 17u volledig voor het verkeer afgesloten. Na de Kennedytunnel volgt meteen de Bolivartunnel. Via de Waaslandtunnel gaat het weer naar Linkeroever. De te lopen afstand voor de 10 Miles bedraagt exact 15,915 km. Bekendste deelnemers zijn Hans Janssens en Tom Compernolle. Van BV’s komen ondermeer Geert Hoste, Jef De Smedt (Familie), Tom Waes (Het Geslacht De Pauw) en bokser Sugar Jackson aan de start.

15% NEDERLANDERS

De ING Antwerp Marathon is na amper twee jaar tijd uitgegroeid tot de grootste marathon van het land. In totaal zijn er 2000 mensen ingeschreven voor de 42km. 15% van de deelnemers zijn Nederlanders. In totaal komen 15 nationaliteiten aan de start. De wedstrijd wil in de toekomst verder groeien en binnen een vijftal jaren meedraaien aan de Eruopese top.

Aan het parcours van de marathon werd niet geraakt. De start is voorzien op de Charles De Costerlaan. De streep ligt in hartje Antwerpen op de Grote Markt. De Waaslandtunnel is het enige hellende stuk. Bekendste namen onder de deelnemers: Rik Ceulemans, Guys Fays, Frederic Collignon, Eric Gerome, Stefan Van Den Broeck en Anja Smolders.

Naast de marathon en de 10 Miles worden ook nog de ING Antwerp Short Run 5 km (mannen) en de ASICS Ladies Run 5 km (vrouwen) gelopen. Nathalie De Vos, Corinne Debaets en Elke Van Hoeymissen zijn hier de kanshebbers voor de overwinning. Steph Goossens (Cois uit Thuis) en Kurt Van Eeghem bereiden zich al een paar weken voor en willen absoluut de finish.

Ook aan de allerkleinsten is gedacht met de Chiquita Kids Run 1 km. In totaal zullen rond de 800 kinderen tussen 6 en 12 jaar een eerste kennismaking hebben met het atletiek. Het gaat om een fun run, zodat er geen stand wordt opgemaakt.

Ook aan de supporters is gedacht. Op Linkeroever wordt een grote tent voorzien. Tussen 16u en 17u30 is er een optreden van Plane Vanilla voorzien. In totaal worden 25000 supporters verwacht. Samen met de lopers zelf zal Antwerpen op 20 april overspoeld worden met bijna 50.000 sportievelingen. De organisatie dringt er op aan dat zeker de lopers zelf tijdig naar de start vertrekken. Linkeroever is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. De Lijn zorgt voor extra capaciteit op de trams.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.