Antwerp Urban Trail krijgt exclusieve passage door het Havenhuis

Op zondag 12 maart vindt de vijfde editie van de Antwerp Urban Trail plaats. Ondertussen raakte al nieuws bekend over de inschrijvingen & het parcours!

De Antwerp Urban Trail is volgend jaar aan zijn vijfde editie toe. Start en finish liggen zoals de voorbije jaren in Park Spoor Noord. Eén van de vele hoogtepunten wordt een passage door het Havenhuis. Dit iconische gebouw, ontworpen door de inmiddels overleden architecte Zaha Hadid, is de dagelijkse werkplek voor 500 medewerkers van het Havenbedrijf en fungeert als ontmoetingsplaats voor de vele internationale contacten van de Antwerpse havengemeenschap.

“We zijn blij dat lopers voor deze verjaardageditie door het fonkelnieuwe icoon van de stad Antwerpen lopen”, glundert schepen voor de Haven Marc Van Peel. “Lopers krijgen de unieke gelegenheid om de indrukwekkende voorpoot van het gebouw maar ook de brug tussen het oude en nieuwe gebouw te ontdekken. Stuk voor stuk plekken die anders niet toegankelijk zijn voor het publiek. Het biedt sporters en supporters de kans om het architecturaal hoogstandje op de grens van stad en haven te bewonderen tijdens één van de sportieve hoogtepunten van het jaar.”

Voor lopers & wandelaars

Deelnemers kunnen vanaf 2017 kiezen om het parcours al lopend of wandelend te verkennen. Van de 10.000 beschikbare plaatsen zijn er 1000 gereserveerd voor wandelaars.

“We kregen de voorbije jaren heel wat vragen van mensen die het parcours al wandelend willen afleggen. Daarom stellen we het evenement nu ook beperkt open voor de sportieve wandelaar”, zegt Greg Broekmans van Golazo sports.

Het volledige parcours wordt later bekendgemaakt en zal ongeveer 10 km lang zijn. “Dat is ietsje korter dan de 12 km van de voorbije jaren. Dat maakt het voor heel wat lopers beter haalbaar en past perfect in de voorbereiding van de 10 Miles anderhalve maand later. Het traject zal door het bezoek aan het Havenhuis een stuk noordelijker liggen, daardoor kunnen we ook heel wat nieuwe locaties aandoen. Op die manier blijven we innoveren”, besluit Greg Broekmans.

“Onze loopevenementen spelen een belangrijke rol binnen onze acties om meer mensen aan het sporten te brengen”, zegt schepen voor Sport Ludo Van Campenhout. “Met de Antwerp Urban Trail geven we lopers meteen de kans om onze stad en onze monumenten op een andere manier te leren kennen. Ook wandelaars de kans geven om deel te nemen, kadert volledig binnen de filosofie van Sporting A om iedereen meer te laten bewegen. Ook mensen waarvoor zo’n tien kilometer lopen te hoog gegrepen is, kunnen op deze manier actief kennis maken met de spectaculaire Antwerp Urban Trail.”

Deelnemerslimiet

De inschrijvingen voor de Antwerp Urban Trail 2017 openen op donderdag 15 december 2016 om 11u. Opgelet: om elke deelnemer het nodige loop-/wandelcomfort te bieden op de soms smalle passages, kunnen slechts 10.000 deelnemers starten. Tijdens de editie van 2016 was die limiet één maand na de start van de inschrijvingen al bereikt. Snel inschrijven is dus de boodschap!

Ook dit jaar kunnen deelnemers de ngo Plan België ondersteunen met een gift van 5 euro. Plan België wil een rechtvaardige wereld uitbouwen die kinderrechten en gelijke kansen voor meisjes voorop stelt. Armoede, geweld, uitsluiting en discriminatie remmen het enorme potentieel van de meest kwetsbaren op deze aardbol: kinderen, meisjes en jonge vrouwen. Al meer dan 75 jaar sluit de ngo Plan International sterke partnerschappen voor kinderen. Onder het motto “Unlock the power of girls” wil Plan België ervoor zorgen dat wereldwijd meisjes de sleutel in handen hebben om te kunnen leren, leiden, beslissen en groeien; zodat ze naar school kunnen gaan, hun eigen keuzes kunnen maken en zich ten volle kunnen ontwikkelen. Vorig Urban Trail-seizoen werd er hiervoor ruim 20.000 euro ingezameld.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.