Ann Van Elsen wint battle of sexes

De Belgische vrouwen hebben hun mannelijke collega's verslagen in de Nike+ Challenge. Kapitein Ann Van Elsen en co liepen in 34 dagen tijd 55 km meer dan het team van haar man Gunter van Handenhoven.

(foto nike)
De Belgische vrouwen liepen in de online race tussen 17 maart en 19 april in totaal 5807,64 km bij elkaar. De mannen bleven steken op 5752,69 km. Ook de gemiddeld afgelegde afstand per persoon was met 100 km tegenover 72,8 km duidelijk beter bij de vrouwen dan bij de mannen.

“Terwijl mannen graag lopen opscheppen over hun sportprestaties, lopen wij los de finish over. Hiermee bewijzen vrouwen dat ze de sport echt wel waardig zijn”, reageerde een overgelukkige Ann Van Elsen in Het Nieuwsblad.

Nu Van Elsen de battle gewonnen heeft, zal haar man een tegenprestatie moeten leveren. Op 31 mei zal van Handenhoven zich de benen vanonder het lijf lopen op de 20 km door Brussel. Er wordt nog een gepaste straf uitgedokterd, zoals lopen op naaldhakken of als Tarzan.

In de internationale Nike+ Challenge trokken de mannen wel aan het langste eind. Met 1.028.923 km tegenover 454.710 km in 38 dagen tijd hadden ze een ruime voorsprong op de vrouwen.Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?