Alles over de drie nieuwe Forerunners van Garmin!

Garmin heeft met de Forerunner 230, 235 en 630 drie nieuwe loophorloges gelanceerd. Voor het eerst maakt Garmin de borstband overbodig, want de 235 meet je hartslag aan de pols! De 630 gaat nog een stap verder op looptechnisch vlak.

FORERUNNER 230 & 235 (foto links & midden)

Door het bijhouden van onder andere afstand, tempo, tijd en hartslag stellen de Forerunner 230 en 235 lopers in staat om zichzelf te verbeteren en te motiveren. De Forerunner 230 kan eenvoudig worden gekoppeld met een borstband om zo nog effectiever te trainen. De Forerunner 235 is het eerste loophorloge met de Garmin Elevate hartslagmeting aan de pols. Door de toepassing van deze hartslagtechnologie is geen aparte hartslagmeter om de borst meer nodig.

Dankzij het nieuwe, grote, in zonlicht afleesbare display met een kleurrijke grafische interface om hartslaggegevens weer te geven, kunnen lopers nu snel en overzichtelijk de nodige data bekijken. Naast de standaard loopdata geven beide horloges ook meer informatie over de geschatte VO2 max, racetijdprognose en hersteltijd. Loop je graag met muziek? Beheer dan je favoriete beats via je Forerunner 230 of 235 en houd je smartphone veilig opgeborgen tijdens het lopen.

FORERUNNER 630 (foto rechts)

De Forerunner 630 biedt lopers de tweede generatie loopdynamica die nog meer ingaan op de technische kant van de sport. Uitgerust met innovatieve technologie biedt de Forerunner 630 met kleuren touchscreen meer loopdata en fysiologische gegevens dan zijn voorganger, de Forerunner 620. Zo word je als prestatie- en datagedreven loper voorzien van gegevens die je niet alleen helpen de snelheid te verbeteren, maar ook ingaan op de looptechniek, de fysieke capaciteiten voor, tijdens en na het trainen en de energieverdeling.

De Forerunner 630 helpt lopers zich meer van hun lichaam bewust te zijn tijdens trainingen, waardoor blessures kunnen worden voorkomen en prestaties verbeteren. Naast nieuwe loopdynamica als staplengte, grondcontacttijd, balans en verticale ratio worden nu ook fysiologische gegevens als de persoonlijke lactaatdrempel, stress score en prestatieconditie gemeten.

DE 230, 235 en 630 IN DETAIL

Loopdata
Gekoppeld met een ANT+ compatibele hartslagband (Forerunner 230/630) of hartslagmeting op de pols (Forerunner 235) zijn reguliere fitnessgegevens zoals hartslag, hartslagzone, VO2 max, racetijd prognose en advies over de hersteltijd nu binnen handbereik. De Forerunner 630 biedt naast de tweede generatie loopdynamica en de nieuwe fysiologische gegevens bovendien de mogelijkheid om het horloge te koppelen met de HRM-Run waarmee ook de cadans, verticale beweging en grondcontacttijd worden geanalyseerd.

Connected functies
Met de nieuwe Forerunners ontvang je smartphonemeldingen op je Forerunner en blijf je gemotiveerd tijdens het trainen dankzij audiomeldingen die je op de hoogte houden van rondetijden, snelheid en hartslag (in combinatie met je smartphone). Je kan je gegevens automatisch naar Garmin Connect uploaden en je realtime laten volgen met LiveTrack. Ook naast de trainingen en wedstrijden blijf je gemotiveerd om te bewegen dankzij de ingebouwde activity tracker die je dagelijkse stappen, afstand en verbrande calorieën bijhoudt. Je maakt van de Forerunner jouw eigen trainingspartner door deze te personaliseren met extra apps, widgets, wijzerplaten en gegevensvelden via Connect IQ.

Duurzaam gebruik
De drie nieuwe Forerunner horloges zijn waterbestendig tot 50 meter en hebben een grote batterijcapaciteit. De batterij van de Forerunner 230 gaat 16 uur mee in trainingsmodus, en 5 weken in horlogemodus met activity tracker en smartphone meldingen. De batterij van de Forerunner 235 gaat 11 uur mee in trainingsmodus, en 9 dagen in horlogemodus met activity tracker en smartphone meldingen. De batterij van de Forerunner 630 ten slotte gaat 16 uur mee in trainingsmodus, en 4 weken in horlogemodus met activity tracker en smartphone meldingen.

Garmin Connect Mobile 3.0
Voor een optimale loopervaring bieden de nieuwe Forerunner horloges directe aansluiting bij het vernieuwde Garmin Connect Mobile 3.0 platform voor overzichtelijke weergaven van prestaties en metingen. Het platform biedt elk type loper de mogelijkheid precies die features te selecteren die voor hem of haar belangrijk zijn. Om fitter te worden, prestaties te verbeteren of voor een optimale loopbeleving. Ook biedt Garmin Connect Mobile 3.0 lopers de mogelijkheid zich met elkaar te verbinden voor extra motivatie en een sociale digitale beleving.

Dankzij de update van Garmin Connect Mobile heeft de app nu een modern en kleurrijk ontwerp met een nieuwe grafische interface die door de gebruiker zelf kan worden ingesteld op basis van persoonlijke voorkeuren. Dankzij de nieuwe en gemakkelijke navigatie binnen het programma kun je snapshots, een kalender, ranglijsten of een nieuwsbericht toevoegen voor een optimale gebruikerservaring en meer beleving.

Verkrijgbaarheid
De Forerunner 230 is verkrijgbaar in zwart/wit, paars/wit en geel/zwart met een adviesverkoopprijs van 249 euro (in bundel met premium hartslagband 299 euro). De Forerunner 235 is verkrijgbaar in zwart/grijs, zwart/marsala rood en ijsblauw/zwart met een adviesverkoopprijs van 349 euro. De Forerunner 630 is verkrijgbaar in zwart/wit en nachtblauw met een adviesverkoopprijs van 399 euro (in bundel met HRM-Run 449 euro). De nieuwe Forerunners zijn sinds begin november leverbaar.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?