‘Achteruitloopman’ gaat voor wereldrecord

De Duitser Achim Aretz gaat op 31 oktober in de Frankfurt marathon het wereldrecord achteruitlopen aanvallen. Daarvoor moet hij sneller lopen dan de 3u43:39 van de Chinees Xu Zhenjun.

Aretz wil na het wereldrecord op de 10 km en de halve marathon, nu ook het record op de marathon op zijn naam schrijven. (foto focus)
De 26-jarige student geologie heeft al heel wat achteruitlooprecords op zijn naam staan. Sinds augustus is hij wereldrecordhouder op de 10 km (41:26) en onlangs verbeterde hij ook op de halve marathon het wereldrecord (1u36:45).  

Op zondag 31 oktober moet het hoogtepunt volgen in de Frankfurt marathon. Doel is de verbetering van het wereldrecord van de Chinees Xu Zhenjun. Hij liep 3u43:39 in 2004.

“Ik ben goed in vorm en heb de afgelopen weken goed getraind, meer dan 80 km per week”, aldus Aretz die woonachtig is in Munster. Aretz begon vier jaar gelden met achteruitlopen. “Een vriend van me was beduidend sneller tijdens een trainingsloopje en ging uit verveling achteruitlopen. Zo werd een nieuwe hobby geboren.”

Een week later liepen ze samen een kilometer achteruit en van het een kwam het ander. Steeds meer vrienden sloten zich aan en de afstanden werden steeds langer.

Als Aretz erin slaagt het wereldrecord te verbreken zal hij het opgehaalde sponsorbedrag aan een goed doel doneren, namelijk het Caritasverbond in Frankfurt.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?