Abdijentocht Tongerlo – Averbode kent recordaantal voorinschrijvingen

De Abdijentocht, nu donderdag 14 mei, is een unieke natuurloop en wandeltocht. De deelnemers lopen of wandelen van het Sporta-centrum in Tongerlo naar Domein De Vijvers in Averbode. Voor het eerst schreven zich meer dan 2.200 lopers en wandelaars vooraf in.

Het parcours van 16 km loopt grotendeels door de prachtige bossen tussen de abdijen van Tongerlo en Averbode. Naar goede gewoonte zullen de deelnemers aan de Abdijentocht door de Abdij van Tongerlo lopen of wandelen. Sinds 2009 is er een beurtrol tussen Tongerlo en Averbode als aankomstplaats. Dit jaar ligt de finish in het prachtige Domein De Vijvers in Averbode.

De Abdijentocht is er zowel voor lopers als wandelaars. Ruim 2.200 wandelaars en lopers schreven zich dit jaar vooraf in. Op Hemelvaartsdag worden er in totaal om en bij de 4.000 deelnemers verwacht. Dat zou goed zijn voor een nieuw record! De organisatie voorziet gratis busvervoer voor de deelnemers tussen Averbode en Tongerlo.

TONGERLO ABDIJBIER VOOR ALLE DEELNEMERS

Alle deelnemers aan de Abdijentocht krijgen bij aankomst van Brouwerij Primus Haacht een gratis Tongerlo Abdijbier aangeboden. Voor de wandelaars staat er onderweg, na ongeveer 9 km, een Tongerlo klaar. De lopers passeren onderweg drie bevoorradingen met water.

Inschrijven voor de Abdijentocht kan in het Sporta-centrum in Tongerlo (Geneinde). De inschrijvingen zijn open tussen 7u en 11u (wandeltocht) en vanaf 11u tot vlak voor de start (loopwedstrijd).

Programma en praktische info

Start Abdijentocht voor wandelaars: tussen 7u en 11u

Start Abdijentocht voor lopers: 15u

Vertrek: Sporta-centrum in Tongerlo (Geneinde)

Aankomst: Domein De Vijvers in Averbode

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?