Abdijentocht dit jaar van Tongerlo naar Averbode

De Abdijentocht op Hemelvaartdag (nu donderdag 21 mei) is één van de mooiste natuurlopen van het land. Dit jaar trekken de deelnemers van de Abdij van Tongerlo naar die van Averbode.

Het parcours van de Abdijentocht is voor 80% onverhard. (foto runningtour)
Het parcours van 15,3 km verloopt voor meer dan 80% op onverhard terrein door de prachtige bossen tussen de Abdij van Tongerlo en Averbode. De aankomst voor lopers ligt dit jaar voor het eerst op het strand van Energy Park (het vroegere Domein De Vijvers) in Averbode.

De Abdijentocht is er zowel voor lopers als wandelaars. Al meer dan 1.200 wandelaars en lopers schreven zich dit jaar vooraf in. In totaal worden er 3.500 deelnemers verwacht.

Traditioneel vinden ook heel wat bekende Vlamingen de weg naar deze unieke loopwedstrijd. Zo zal ook dit jaar VTM-nieuwsanker Stef Wauters deelnemen. 

TONGERLO ABDIJBIER VOOR ALLE DEELNEMERS 

Voor het eerst krijgen alle deelnemers aan de Abdijentocht bij aankomst in Energy Park een gratis Tongerlo Abdijbier. Voor de wandelaars staat er zelfs onderweg nog een Tongerlo klaar.

Inschrijven voor de Abdijentocht kan in Energy Park Averbode of Sporta-Tongerlo. De inschrijvingen zijn open tussen 7u00 en 11u00 (wandeling) en vanaf 11u00 tot vlak voor de start (loopwedstrijd). 


Programma
7u00 – 11u00: Abdijentocht voor wandelaars (parcours mogelijk vanuit Tongerlo en Averbode)
15u00: Abdijentocht voor lopers (start: Boerenkrijglaan – Tongerlo)

Zowel voor deelnemende lopers als wandelaars zijn er tussen 9u00 en 19u00 gratis pendelbussen voorzien tussen Tongerlo en Averbode.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?