Abdi Bashir wint recordeditie Stadsloop Gent

Met een mooie tijd op de 10 kilometer in de Partena Run Classics zette Abdi Bashir de kers op de taart van een mooie Stadsloop Gent. Met maar liefst 6692 deelnemers brak deze editie op Hemelvaartdag alle records. Veerle Dejaeghere won bij de vrouwen.

De Stadsloop Gent was een groot succes. (foto Sven Michiels)


De Stadsloop Gent is al jarenlang een succesvolle stadscorrida op de kalender van de Carrefour Running Tour. Ondanks het mindere weer – er waren dit jaar twee plensbuien – daagden er op Hemelvaartdag toch 6.692 lopers op in de Gentse binnenstad. Meer dan duizend sportievelingen beslisten op het allerlaatste moment nog om door het historische hart van Gent te lopen.

Door de werken in het centrum was er dit jaar wat gesleuteld aan het parcours. De Sint-Michielshelling en het Belfort lieten de lopers links liggen, in plaats daarvan passeerden ze langs Sint-Baafs en de Voldersstraat. De allerkleinsten – tussen zes en twaalf jaar – trapten het loopfeest om 13u30 op gang in de Chiquita Kids Run 1 km. Daarna was het tijd voor de Start to Run 5 km en de Stadsloop Gent 10 km.

Op de tien kilometer triomfeerde Abdi Bashir in een tijd van 29 minuten en 31 seconden. Hij haalde het voor Lander Van Droogenbroeck en de verrassende Fransman Benjamin Grenetier. Deze laatste was gewoon met een daginschrijving gestart. Bij de vrouwen nam Veerle Dejaeghere zoals zo vaak weer de bovenhand. Zij klokte af in een tijd van 33 minuten en 59 seconden en deed zo beter dan Ria Thienpont en Kim Geypen.

Op de Start to Run vijf kilometer was Steven Dobbelaere oppermachtig. Hij had amper 14 minuten en 39 seconden nodig. Bert Misplon finishte als tweede, voor Fabrice Laga. Bij de vrouwen waren de bloemen voor Jana Goderis in een tijd van 17 minuten 49 seconden. Zij was sneller dan Evy Pieters en Byllis Dwusu.
Uitslagen Stadsomloop Gent
Start to Run 5 km (Mannen)
1. Steven Dobbelaere 0:14:39
2. Bert Misplon
3. Fabrice Laga
Start to Run 5 km (Vrouwen)
1. Jana Goderis 0:17:49
2. Evy Pieters
3. Byllis Dwusu
Stadsloop Gent 10 km (Mannen)
1. Abdi Bashir 0:29:31
2. Lander Van Droogenbroeck
3. Benjamin Grenetier
Stadsloop Gent 10 km (Vrouwen)
1. Veerle Dejaeghere 0:33:59
2. Ria Thienpont
3. Kim Geypen

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?