9-jarige loopt 115 opeenvolgende dagen naar school voor een groenere wereld

De Amerikaanse Simon Cane wilde niet meer met de auto naar school nadat hij had geleerd over de enorme impact van de mensen op het leefmilieu... Fietsen was geen optie, dus het werd lopen!

Simon Cane is 9 jaar en woont in Cambridge (Massachussets, USA). Toen hij het tweede leerjaar zat, leerde hij over de impact van de mensen op het milieu. Dit maakte zo’n grote indruk op hem dat hij vroeg aan zijn ouders om minder met de auto te rijden, de was aan de waslijn te laten drogen in plaats van in de droogkast, niet meer de lift te nemen maar de trap… allemaal om een pak ‘groener’ te gaan leven.

Toen Simon nog een kleuter was, fietste papa Jonathan hem naar school op zijn rug – een rit van ongeveer 2,5 km. Naarmate Simon groter (en zwaarder) werd, werd het steeds moeilijker om mee te rijden op zijn papa’s rug. Anderzijds was het niet aangewezen dat Simon zelf met de fiets zou rijden naar school omdat het een zeer gevaarlijke baan is, en dat schrikte papa Jonathan erg af. Daarom begonnen ze elke dag met de auto naar school te rijden.

Maar dan kwam Simon, toen 8 jaar oud, op het idee om de afstand naar school te lopen in plaats van met de auto te rijden. Veel milieuvriendelijker! Zijn papa beloofde hem te vergezellen. Wat een vader al niet doet voor zijn kroost: “Zelfs bij heel koud of nat weer, toen ik eigenlijk dacht dat hij niet zou willen lopen, deed hij het toch. Hij was dan net extra enthousiast en trots!” 

Sinds de eerste dag liep Simon dagelijks naar school met zijn papa, hun zwarte labrador Lola en soms liep mama Nicole ook mee. Ze werden al snel bekend als ‘die familie die naar school loopt’. Er bestaan ergere reputaties dan dat! Sowieso zit lopen in de genen want Jonathan is kinesist en looptrainer en Nicole is ook een fervent loopster en triatlete. Het bloed kruipt duidelijk waar het niet gaan kan… “Veel mensen denken dat mijn vrouw en ik onze zoon ‘gepusht’ hebben om te beginnen lopen, maar dat klopt dus niet. Het is voor het milieu dat hij dit allemaal doet,” zegt Jonathan.

Simon moest zijn looptochten naar school ‘noodgedwongen’ stopzetten op 13 maart 2020, toen het land in lockdown ging als gevolg van het coronavirus en de school werd gesloten. Hij had op die dag maar liefst 115 opeenvolgende dagen naar school gelopen. Tijdens de lockdown bleef hij samen met zijn familie lopen op de lokale looppiste, elke ochtend. Soms snel, soms traag maar hoe dan ook dé ideale manier om de dag goed te starten en te blijven bewegen!

Volgend school jaar wil Simon graag opnieuw naar school lopen, al hoeft het voor hem niet meer elke dag. Wij vinden het sowieso fantastisch dat een 9-jarige al zo begaan is met het milieu, dus elke afgelegde kilometer is er één om toe te juichen. Go, Simon!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.