73-jarige vrouw loopt van Engeland naar Nepal voor het goede doel

Een 73-jarige Britse is momenteel bezig aan een looptocht van Brighton (Verenigd Koninkrijk) naar Kathmandu (Nepal). Een reis van iets meer dan 9600 km!

Momenteel bevindt Rosie Swale Pope zich ergens voorbij Turkije. Rosie doet dit ten voordele van PHASE Worldwide, een NGO die zich inzet voor de lokale gemeenschappen in Nepal, die zwaar getroffen werden door de verwoestende aardbeving in 2015. Hierbij kwamen zo’n 9000 mensen om het leven en werden 1 miljoen inwoners dakloos.

Rosie, zelf afkomstig uit Wales, vertrok in juli 2018 vanuit Brighton. Ze loopt ongeveer 20 kilometer per dag. Turkije was onlangs het dertiende land waar ze door liep. De volgende bestemming is Georgië. In alle landen waar ze komt, probeert ze haar boodschap te verspreiden om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van het goede doel waarvoor ze dit doet. 

“Ik weet nooit op voorhand waar ik ’s nachts ga slapen. Soms slaap ik in een veld, soms op de straat. Ik sta elke ochtend op en dan begin ik gewoon te lopen. Intussen ontmoet ik veel mensen, die ik anders nooit zou ontmoeten!” aldus Rosie. Haar spullen trekt ze met zich mee in een opvallend rood karretje. 

Rosie is met deze tocht niet aan haar proefstuk toe. Ze liep in 2004 al eens de wereld rond om geld in te zamelen voor het goede doel. En in 2015 liep ze van New York naar San Francisco als eerbetoon aan haar overleden man Clive. Ze zeilde ook al eens van Engeland naar Amerika in haar eentje. Straffe madam, die Rosie!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?