6.600 stoere mannen en vrouwen aan de start van Race Against Nature

Nu zondag 4 oktober wordt in Energy Park in Averbode de vierde editie van de Race Against Nature georganiseerd. Deze spectaculaire hindernissenloop is met een recordaantal van 6.600 deelnemers volledig volzet.

Na Boom, Durbuy en Genk is Averbode het vierde evenement van de Spartacus Series, de meest populaire survivalruns van ons land, dat helemaal volzet is. Steeds meer sportievelingen zijn op zoek naar de ultieme kick. Op een Spartacus Run draait het niet alleen om kracht en behendigheid maar ook om teamgeest om de 17 spectaculaire hindernissen op het parcours van 10 km te bedwingen.

De deelnemers komen uit alle hoeken van ons land afgezakt. Wie denkt dat de Race Against Nature enkel voor stoere mannen is, heeft het mis. 34% van de deelnemers zijn vrouwen. En dat is 15% meer dan de eerste editie van de Race Against Nature 4 jaar geleden. Meer dan 2.700 deelnemers schreven zich in groep in en staan dus samen met hun vrienden, ploegmaats, collega’s … aan de start.

Wie er nog bij wil zijn nu zondag is hopeloos te laat, want alle beschikbare plaatsen zijn reeds de deur uit. Inschrijven ter plaatse kan dus niet meer, maar supporteren en meegenieten van de geweldige sfeer kan uiteraard wel. De toegang tot het evenment is gratis.

Deelnemers kunnen zondag vanaf 11u hun deelnamepakket afhalen aan de inschrijvingen op de evenementenweide van Energy Park in Averbode (het vroegere Domein De Vijvers). Om het comfort van de deelnemers op het parcours zo groot mogelijk te maken, zal er in waves van 250 lopers gestart worden. De eerste start wordt gegeven om 13u.

Iedere deelnemer krijgt een uniek Race Against Nature T-shirt en een prachtige medaille aan de finish.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?