5000 lopers kleuren zondag Oostende en zichzelf

Nu zondag, 3 juli, vindt de eerste strandeditie van The Color Run by Lipton Ice Tea plaats in Oostende. Voor dit loopfestival worden 5000 deelnemers verwacht. Inschrijven kan nog steeds.

The Color Run, ook wel de Happiest 5K on the Planet, is een loop over 5 km waarbij de deelnemers – die in een wit T-shirt starten – elke kilometer een wolk kleurenpoeder over zich heen krijgen die hen van kop tot teen kleurt.

Start en finish liggen zondag op het klein strand (Montgomerykaai). Na een korte lus op de strekdam lopen de deelnemers via het strand tot aan de Drie Gapers. Vanaf daar gaat het via de Zeedijk terug naar het klein strand. Starten gebeurt tussen 15u en 16.30u en er is geen tijdsopname, want deze run draait puur om plezier maken.

Na de aankomst gaat de pret gewoon verder met het Color Festival: elke 20 minuten zijn er color blasts waarbij de deelnemers een wolk gekleurd poeder creëren om er uiteindelijk als een volmaakte regenboog bij te lopen. Het poeder is helemaal natuurlijk en onschadelijk. Verschillende dj’s op het podium zorgen voor een typisch Belgische festivalsfeer. Om 18u speelt de populaire liveband Cookies and Cream.

Wereldwijd succes

In 2016 zullen meer dan 1 miljoen lopers wereldwijd deelnemen aan dit kleurrijke event. Opvallend: zowat 70% van de deelnemers zijn vrouwen. “Het publiek is doorgaans ook jonger dan op pakweg de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon of de 20km door Brussel. Voor velen onder hen is het bovendien de allereerste keer dat ze 5 km lopen. Wereldwijd zetten deze events heel wat meisjes en jongens aan tot blijvend sporten“, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo sports.

“Dit jaar organiseren we maar liefst 4 Belgische The Color Runs. De eerstvolgende vindt plaats op 10 juli in Hemiksem. Op 20 augustus kleuren we Brussel met de eerste night version in België en op 28 augustus sluiten we de zomer af in Luik.”

Goed doel

The Color Run by Lipton Ice Tea steunt dit jaar het goede doel Think-Pink. 5000 Color Runners zullen zondag hun kleurrijke steun betuigen in de strijd tegen borstkanker.

Inschrijven

Tickets zijn nog via de website te koop tot zaterdag 2 juli, 23.59u. Ook ter plaatse kunnen zaterdag (van 10u tot 15u) en zondag (van 12u tot 16.30u) nog tickets gekocht worden. Tijdens deze uren kunnen deelnemers die hun ticket al hebben dit omruilen voor een startpakket (wit The Color Run by Lipton Ice Tea T-shirt, tijdelijke tattoo en officiële hoofdband).

Publiek krijgt op zondag vrije toegang tot het festivalterrein.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?