5 voordelen van yoga voor lopers

Lopen en yoga lijken misschien twee totaal verschillende sporten. Toch vormen ze een perfecte match en is het net goed om beide sporttypes te combineren. Op 21 juni, internationale yogadag, zetten we de voordelen die yoga biedt voor lopers graag op een rij.

1. Je conditie verbetert
Door te lopen werk je aan je conditie. Ook met yoga geef je je conditie een boost. Naast zwaardere inspanningen à la lopen heb je namelijk ook een mildere vorm van beweging nodig om in balans te zijn. Yoga is daar ideaal voor!

2. Yoga maakt je flexibeler
Van lopen verkorten je spieren, terwijl het doel van yoga net is om de spieren te verlengen en soepeler te maken. Hierdoor kunnen ze de schokken van een harde ondergrond beter opvangen, wat zorgt voor minder risico op blessures tijdens het lopen.

3. Je krijgt er een krachtiger lichaam van
Net als met lopen, bouw je met yoga spierkracht op. Yogaposes die er op het eerste gezicht eenvoudig uitzien, vergen meer van je lichaam dan je denkt. Bovendien spreek je met één yogatraining verschillende spiergroepen aan.

4. Je houding verbetert
Door af en toe yoga te doen, krijg je een betere loophouding. Want yoga maakt je bewuster van je lichaam, hoe je je ledematen beweegt en wat een goede houding is. Zo kan je comfortabeler lopen, met minder blessuregevaar.

5. Yoga is ontspannend
Na een zware inspanning is het goed om te ontspannen. Na het lopen kan je bijvoorbeeld stretchen, zoals velen doen. Maar je kan eigenlijk even goed wat yoga doen. Je spieren worden dan lekker gerokken en je krijgt je ademhaling weer onder controle.


Zin gekregen om je aan yoga te wagen als aanvullende training? Check dan eens de Yoga Met Evy app voor tal van oefeningen. Hiermee kan je makkelijk thuis aan de slag.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?