5 redenen om in de natuur te gaan lopen

Waarom je vaker het bos of natuurgebied moet opzoeken.

1. Je traint je volledige lichaam
Van lopen word je fit en sterk, dat weet je uiteraard. Maar het is goed voor je ganse lijf. Als je in het bos of park gaat lopen, moet je namelijk af en toe wat hindernissen ontwijken. Denk aan boomwortels, plassen… Zonder dat je het zelf goed en wel doorhebt, train je op die manier je volledige lichaam, ook de kleine spieren die instaan voor je evenwicht.

2. Het is beter voor je gewrichten
Sorry voor al wie graag op de weg loopt, maar dit is geen ideale ondergrond voor je gewrichten. Je gewrichten krijgen het harder te verduren als je voeten landen op het harde asfalt dan op een zachte(re) ondergrond. Uiteraard mag je nog blijven lopen op de weg. Maar misschien is het een goed idee om af en toe af te wisselen met looptoertjes op een zachtere ondergrond zoals het bos of park.

3. Je kan je beter concentreren

Al lopend maak je je hoofd leeg en kan je je gedachten ordenen. Als je in de natuur loopt, is dat zelfs nog meer het geval. Je zet je hoofd dan bij wijze van spreken even op pauze en gunt het een rustmoment. Hierdoor kan je je na het lopen beter concentreren op je werk. Misschien is het een goed een idee om tijdens je middagpauze op het werk te gaan lopen, als er een park of natuurgebied in de buurt is? Je baas zal blij zijn met jouw verhoogde productiviteit in de namiddag!

4. Frisse lucht, please!

Er is vandaag heel wat fijn stof in de lucht aanwezig en het is jammer genoeg niet makkelijk om allerlei vormen van luchtvervuiling te ontlopen, zelfs in de natuur. Maar in een bos of park krijg je sowieso wel betere en gezondere lucht binnen. Adem dus maar extra diep in!

5. Je voelt je gelukkiger en hebt minder last van stress
De natuur is het beste medicijn op aarde. Het is wetenschappelijk bewezen dat je minder stress voelt als je regelmatig in een groene omgeving bent. Bovendien komen er tijdens het lopen endorfines vrij, die je een gelukkig en voldaan gevoel geven. Kortom, lopen in de natuur is een mood booster van jewelste!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?