5 onmisbare tips uit Scandinavië om vrolijk de winter door te komen

Inwoners uit Scandinavische landen zijn vaker gelukkiger dan wij uit de Lage Landen, zelfs als ze minder daglicht dan wij te zien krijgen. Wat is hun geheim en wat kunnen we van hen leren om zelf mentaal sterker herfst en winter te trotseren en ons gelukkiger te voelen?

De donkerste maanden in de Lage Landen kunnen soms eindeloos aanvoelen, waardoor het soms lastig is om een serieuze energie- en humeurdip te vermijden. Winter is here to stay! Of toch niet? Beeld je eens in hoe het leven in het Hoge Noorden moet zijn, onder lagen sneeuw en ijs, en vooral: gedrenkt in een lange duisternis. In het Noorse stadje Tromsø, dat boven de Noordpoolcirkel ligt, komt de zon tijdens een zes weken durende ‘poolnacht’ helemaal niet boven de horizon uit. En toch heeft onderzoek uitgewezen dat de inwoners van Tromsø minder aan seizoensgebonden depressie lijden dan je zou verwachten. Ook in de andere Scandinavische landen hebben mensen ondanks het gure klimaat een overvloed aan livslust (Zweeds voor levenslust). Conclusie: ze laten zich gewoon niet doen door de winter!

 

In het nieuwste nummer van RunningBE magazine delen we tips uit het Hoge Noorden om de winter te lijf en die je helpen om de koude en neerslachtigheid te trotseren.

Benieuwd naar wat je kan opsteken van een Scandinavische mindset? Lees het artikel in RunningBE magazine: bestel het hier online of lees het artikel digitaal via Blendle.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?