4de GvA Urban Trail Mechelen wordt unieke kersteditie

Op zaterdagavond 9 december vindt de 4de Gazet van Antwerpen Urban Trail Mechelen plaats. Vanaf deze week kan je je inschrijven.

De inschrijvingen van de GvA Urban Trail Mechelen openen op dinsdag 26 september (11u). De deelnemerslimiet ligt op 5000. Aangezien het evenement de voorbije jaren steeds volzet was, is het mogelijk geen slecht idee om snel te beslissen als je wil deelnemen.

De Mechelen Urban Trail is op 9 december de afsluiter van de NN presents Urban Trail Series. Eerder passeerde deze reeks van wandel- en loopevenementen al in Brugge, Antwerpen, Gent, Hasselt, Brussel, Bergen en Namen. De Urban Trail in Mechelen vindt een weekje later plaats dan de voorbije jaren, maar daardoor staat het evenement aan de start van Mechelen Houdt Je Warm. Dat zal voor nóg meer sfeer en gezelligheid zorgen!

“Lopen in het donker, gebouwen uitgelicht via een uniek en origineel lichtplan eigen aan de eindejaarsperiode in onze stad, … Op ontdekkingstocht naar de parels van onze stad? Mechelen is de ideale plek waar sport, monumenten en toerisme elkaar ontmoeten”, stelt schepen Walter Schroons. “De Urban Trail is een kans voor veel sportievelingen om onze mooie stad op een unieke wijze te ontdekken. Ook de kans om via een deelname een goed doel te steunen, moedigt veel deelnemers aan om zich in te schrijven voor deze avondloop en sluit ook mooi aan bij het kerstgevoel,” vult schepen Schroons verder aan.

“Samen met de organisatoren voorzien we deze editie inderdaad van een speciaal kerstaccent”, zegt Kristof Calvo, voorzitter van mmMechelen Feest. “Het parcours kruist de levendige Vismarkt en daar zullen we – samen met de Mechelse horeca – voor een uitgelaten sfeer zorgen op Café Ambiance. We zijn er dan ook van overtuigd dat lopers én toeschouwers deze unieke kersteditie van de Urban Trail in de Mechelse binnenstad op een hartverwarmende manier zullen beleven.” Ook op de binnenplaats van het Sint-Romboutscollege zal er bij een lekker warm vuurtje nog gezellig nagepraat kunnen worden in de knusse winterbar.

Ook parcours van 5 km

De start en finish van de Gazet van Antwerpen Urban Trail Mechelen liggen opnieuw op de Veemarkt. Nieuw dit jaar is dat ook wandelaars kunnen deelnemen en er gekozen kan worden tussen een parcours van 5 km en 10 km.

Nieuwe locaties

Het parcours zal volledig binnen de Mechelse stadsring lopen. De Oude Stadsfeestzaal en de grote zaal van het Lamot Congres- en erfgoedcentrum zijn alvast twee erg interessante nieuwkomers op het parcours. Binnenkort zullen nog meer verrassende locaties en alle verdere parcoursdetails bekendgemaakt worden.

Elke deelnemer krijgt na de finish een heerlijk warm soepje, aangeboden door Delhaize en een fris getapte Maneblusser wit, aangeboden door Brouwerij Het Anker. Uiteraard is er zoals de voorbije jaren voor elke deelnemer ook een uniek fluo loopshirt weggelegd, een collector’s item!

Praktisch:

– Start en finish: Sint-Romboutscollege, Veemarkt.
– 18u: opening registraties en afhalen deelnamepakket.
– 20u: start wave 1 (lopers en wandelaars)
– 20.15u: start wave 2 (lopers en wandelaars)
– 20.30u: start wave 3
– 20.45u: start wave 4
– 21u: start wave 5
– 21.15u: start wave 6

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?