4000 lopers op eerste Brussels Urban Trail

Zondag hebben 4000 sportievelingen al lopend bekende en minder bekende plekjes van de Brusselse binnenstad verkend in de eerste editie van de DH Brussels Urban Trail®.

De DH Brussels Urban Trail® is het eerste onderdeel van de NN Urban Trail Series®, een verzameling van de meest unieke loopevenementen van ons land. Tijdens deze urban trails loop je langs en door nieuwe en historische gebouwen. Op die manier kunnen de deelnemers de mooiste Belgische steden op een unieke manier ontdekken.

Ook voor de 4000 lopers in Brussel werd het een unieke ontdekkingstocht. Voor velen was het een eerste kennismaking met de verborgen pareltjes die onze hoofdstad te bieden heeft.

Het prachtige parcours liep langs bekende trekpleisters als Manneken Pis, de Sint-Hubertus-Galerij en het Stadhuis, maar ook langs misschien minder bekende gebouwen als de Koninklijke Bibliotheek en cinema Eldorado. Ook een passage door het Joods Museum lag op het parcours. Voor velen een emotioneel moment na de laffe antisemitische aanslag die er vorig jaar plaatsvond.

De start en finish van de DH Brussels Urban Trail® lagen op de Kunstberg. De eerste wave met lopers vertrok om 9u, de laatste om 10u20. Een ideaal tijdspanne om in relatieve koelte op ontdekkingstocht te gaan. Al was het toch snel zweten geblazen, want zij die Brussel kennen weten dat er vrij veel hoogteverschillen zijn in de stad.

Wie na Brussel ook nog andere Belgische steden op een unieke alternatieve wijze wil doorkuisen moet zeker de kalender van de NN Urban Trail Series® napluizen. De volgende Urban Trail® is de DH Tournai (Doornik) Urbain Trail® op 20 september. Later dit jaar zijn er ook nog Urban Trails in Bergen, Brugge, Namen en Mechelen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?