Blessurevrij sporten? Dat is ook: een juiste sportbeha dragen!

Al jaren benadrukken specialisten het belang van een goede sportbeha. En dat is nodig. Zonder het te weten draagt 80% van de sportende dames een verkeerde maat. Of ze dragen een topje dat te weinig ondersteuning biedt. Optie drie: de sportbeha zit al ruim over de 200 wasbeurten en is zijn stevigheid kwijt.
Het belang van een goede sportbeha

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, bestaat de borst an sich niet uit spierweefsel. De enige natuurlijke stevigheid in de borst komt van de huid en de ligamenten van Cooper.

Door de borst onvoldoende te ondersteunen, kunnen de huid en Cooper ligamenten uitrekken. De elasticiteit van beide is helaas niet eindeloos. Je huid kan slechts 60% uitrekken zonder (blijvende) schade en op de Cooper ligamenten kan onomkeerbare rek komen. Daarnaast kan een tekort aan ondersteuning op langere termijn leiden tot nek-, schouder- en rugklachten (pijn).

Een juiste sportbeha is niet alleen gezond voor het lichaam. Het is wetenschappelijk aangetoond dat ook je sportprestaties erop verbeteren wanneer de borsten op voldoende ondersteuning kunnen rekenen. De verklaring moet je zoeken in de loopstijl. Je zal namelijk veel ontspannender lopen wanneer alles mooi op zijn plaats blijft zitten. Alleen maar voordelen dus, ook wanneer je een kleine cupmaat hebt.

Win een sportbeha

Het is dus hoog tijd om te onderzoeken hoe het gesteld is met de sportbehagewoontes van lopende vrouwen in België!

Runners’ lab zet zich al jaren in om het belang van een goede sportbeha onder de aandacht te brengen en vrouwen van de juiste sportbeha te voorzien. Ook dit jaar draagt de loopspeciaalzaak zijn steentje bij en stelden ze een korte bevraging op om inzicht te krijgen in de sportgewoontes van lopende vrouwen om zo nog beter, persoonlijker advies te geven.

In ruil voor één minuutje van je tijd die je nodig hebt om de bevraging in te vullen, maak je kans op een perfect ondersteunende sportbeha. Want elke vrouw is anders, elke borst ook.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?