34 wereldrecords sneuvelen op London Marathon

De London Marathon is voor vele lopers een gelegenheid om verkleed een wereldrecord te lopen. Dit jaar werd zo de snelste marathon gelopen verkleed als vogel, bushokje en ... scheetkussen. Bekijk de foto's!

De London Marathon lokt naar jaarlijkse gewoonte een massa deelnemers die verkleed de 42,195 km lopen, en dan liefst ook nog zo snel mogelijk. Dit jaar sneuvelden er maar liefst 34 Guinness wereldrecords in de verkleedcategorie. Zo werd de snelste marathontijd ooit gelopen verkleed als een scheetkussen, driedimensionale vogel, fruitsoort, kreeftachtige, leprechaun, elf, plant, mascotte, monnik, hartje, bokser, speelkaart, afgestudeerde, verpleegster, videospelpersonage, superheld, telefoonhokje, chef-kok, cricketspeler, gereedschap (lintmeter), redder, muziekinstrument (gitaar) en dokter.

Er werden ook wereldrecords genoteerd voor de snelste marathon in een wetsuit, ontmijningspak en slaapzak. Debbie Leeland en Paula Marshall waren goed voor de snelste driebenige 42k ooit (met ieder een been aan elkaar gebonden) in 4u45’21”. De Amerikaan Jerry Knox legde de snelste marathon ooit af al dribbelend met twee basketballen (4u10’44”).

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?