33-jarige man uit Mol trekt blootvoets naar Assisi

Steven Curlingcx uit Mol is momenteel blootvoets en zonder gps op pelgrimstocht vertrokken van Mol naar Assisi in Italië. In totaal moet hij 1400 km afleggen.

Steven trekt zijn bejaarde hond Mien mee in een fietskar. De man uit Mol wil dagelijks 25 à 30 km afleggen en ongeveer twee uurtjes per dag blootvoets stappen. Midden oktober hoopt hij aan te komen in Assisi. Ondertussen heeft Steven al een kaart gekregen van een passant, maar voor de rest vertrouwt hij op zijn hart en gevoel om zijn bestemming te bereiken. Onderweg hoopt de man uit Mol op de goodwill van mensen om een slaapplaats te vinden en anders zet Steven zijn tentje op.

Vier jaar geleden stapte Curlingcx ook al eens naar Santiago de Compostela. “Van mijn 15de tot 22ste heb ik te maken gehad met een zware alcoholverslaving. Nu ben ik elf jaar nuchter. Ik wil anders leven, anders dan de gewone mens. Ik heb moeite mezelf te vinden in de hedendaagse maatschappij. Ik overleef op wat mensen mij geven en ben uitgeschreven bij verschillende instellingen”, zegt hij in Het Belang van Limburg.

“Gelukkig heb ik mooie ouders en vrienden die mij onvoorwaardelijk steunen. Het zwaarste stuk van mijn tocht naar Assisi zal wellicht in de Alpen liggen. Onderweg naar Compostela hebben ze mij proberen te overvallen, maar dat is een levensles die je leert. Ik ben niet gelovig, maar mijn leven lijkt op dat van Franciscus van Assisi. Hij hield er een sober leven op na en deelde het weinige dat hij had met mens en dier.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?