3 dochters, 3 wereldrecords!

Een Amerikaanse papa heeft maar liefst 3 wereldrecords op zijn naam staan van lopen met een buggy: de marathon, de halve marathon én de 10 kilometer!

De Amerikaan Calum Neff liep onlangs de Rodeo Run 10K in Houston, Texas. Hij deed dat met zijn jongste dochter, Maya, in de buggy. Hij bereikte de finish na 31:43, een nieuw wereldrecord op de snelste 10 km lopen met een buggy!

Voor Neff is dit zelfs al zijn derde lopen-met-buggy-record. In 2016 liep hij een marathon in Toronto in 2:31:22 met zijn oudste dochter Alessandra in de buggy. Hetzelfde jaar liep hij een wereldrecord op de halve marathon met een buggy, deze keer met zijn middelste dochter Holland erin. Hij liep die in 1:11:27. Allemaal zeer straffe tijden, en al zeker als je weet dat hij intussen een buggy met een kind voortduwde!

Neff loopt zelf al heel lang. Toen hij papa werd, wilde hij zijn passie voor lopen combineren met zijn kinderen. Daarom begon hij hen mee te nemen op looptraining, in de buggy. “Het is ideaal om een goeie band te creëren en de kinderen vinden het fantastisch,” zegt hij hierover. Hij heeft nu met elk van zijn 3 dochters een wereldrecordprestatie neergezet!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?