28-jarige Deense papa en 1 jaar oude zoon verbeteren wereldrecord op halve marathon

De Deense marathonkampioen Jacob Simonsen en zijn zoon Viggo hebben afgelopen weekend samen voor een wereldrecord gezorgd op de halve marathon van het Deense Aarhus. Jacob is 28, Viggo 1 ...

Viggo moest zich niet moe maken, want hij lag tijdens de recordrace gewoon in de kinderwagen, die door papa Jacob werd voortgeduwd. De familie Simonsen deed zondag 1 uur, 8 minuten en 4 seconden over de halve marathon van Aarhus en zette zo een nieuw wereldrecord neer in het kinderwagenduwen, 34 seconden sneller dan het vorige wereldrecord.

Jacob Simonsen is niet de eerste de beste. Eerder dit jaar kroonde hij zich in Kopenhagen tot Deens kampioen op de marathon (zonder kinderwagen) met een tijd van 2:14:46. Ook vertegenwoordigde hij Denemarken dit jaar op het WK veldlopen in Australië. Simonsen legde er beslag op de 67ste plaats.

In Aarhus eindigde Simonsen ondanks het feit dat hij een kinderwagen moest voortduwen op een vijfde plaats op amper anderhalve minuut van winnaar Omar Hassan. Jacob en Viggo Simonsen legden de halve marathon af aan een gemiddelde snelheid van 19 km/u.

Bekijk hier beelden van het wereldrecord met de kinderwagen >>

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jacob Simonsen (@jacobssimonsen)

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?