25.000 deelnemers lopen 20 km door Brussel

Zowat 25.000 lopers uit 44 landen, goed voor 77 nationaliteiten, stonden zondag aan de start van de 20 km door Brussel. De Keniaan Willy Kiptarbei en Fatiha Baouf waren de snelsten.

De Spa tempomakers waren te herkennen aan de gekleurde ballonnen (foto belga)
De Brusselse burgemeester Freddy Thielemans en Vlaams minister-president Kris Peeters, die overigens ook meeliep, losten een kanonschot vanop de boog van het Jubelpark.

Europees Commissaris voor Ontwikkeling en Internationale Hulp Louis Michel deed hetzelfde met een alarmpistool vanop de begane grond.

Driekwart van de 25.000 lopers nam deel aan de loophappening in de hoofdstad via een bedrijf of organisatie. Volgens de organiserende Vereniging ter Bevordering en Promotie van Brussel is het in bedrijven een populaire trend om bij wijze van teambuilding met de werknemers aan het evenement deel te nemen.

De Team Challenge beker, die wordt uitgereikt aan het team lange afstandslopers met de kleinste totaaltijd, ging voor het derde jaar op rij naar de Nike-ploeg.

Bij de mannen won Kiptarbei in een tijd van 1u00:36, en ging daarmee de Burundees Vital Gahungu en de Oegandees Nathan Chebet vooraf. Rik Ceulemans, twee jaar geleden nog winnaar, werd vierde.

Bij de vrouwen behaalde Baouf haar eerste zege in de 20 km door Brussel, in een tijd van 1u10:56.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?