‘2 onderbroeken en 2 paar kousen moeten volstaan voor Marathon des Sables’

Van 28 november tot 4 december kunnen ultralopers opnieuw hun hartje ophalen dankzij een nieuwe editie van de Marathon des Sables. Ook onze landgenoot Davy Braekman tekent present.

De bekendste Marathon des Sables vindt jaarlijks plaats in Marokko, maar deze meerdaagse ultra heeft ook edities in Fuerteventura en Peru. Bij die laatste wedstrijd leggen deelnemers 250 kilometer af in 6 dagen, dwars door de Ica-woestijn.

Die wedstrijd start op dinsdag 28 november. Met Walter Packolet, Joelle Thils en Davy Braekman staan er drie landgenoten aan de start. Die laatste vertelt in Het Nieuwsblad dat hij niet zozeer de afstand vreest: “Je lichaam kan veel aan als het goed zit in je hoofd. De wedstrijd is mentaal wel enorm belastend. Je slaapt weinig en slecht op een matje. Ik vrees ook de jetlag.”

Braekman, die vorig jaar de Marathon des Sables in Marokko uitliep, probeert in Peru alvast om zijn looprugzak zo licht mogelijk te houden: “Een extra onderbroek en een extra paar kousen moeten volstaan. Pas na drie dagen wissel ik van kousen en ondergoed.”

Na de Marathon des Sables zit het loopjaar er trouwens nog niet op voor Braekman. Hij loopt in december ook nog de Ultrawarmathon, 4 marathons in 24 uur.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?