2 jaar na de aanslagen … ex-basketter Sebastien Bellin loopt AG Antwerp 10 Miles

22 maart 2016. Ons land wordt opgeschrikt door de terreuraanslagen in Zaventem. Een van de slachtoffers is Sebastien Bellin. De ex-basketter raakt zwaar gewond, maar blijft niet bij de pakken zitten.

Sebastien Bellin is een gewezen basketbalinternational die op 22 maart op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was. “Na die aanslagen kon ik mijn benen niet meer bewegen. Vooral mijn linkerbeen was er erg aan toe. Volgens de dokters zou het een jaar duren vooraleer ik weer kon stappen, maar ik had mijn dochter beloofd dat ik dat al op haar verjaardag (22 juli) zou kunnen. En dat lukte. De voorbije twee jaar onderging ik elf operaties. Van mijn tenen tot halverwege mijn scheenbeen heb ik geen gevoel meer.”

Maar Bellin bleef sterk en legde zich toe op lopen. “En ook dat bouw ik op. Op 22 april loop ik de AG Antwerp 10 Miles. Daarna plan ik de 20 km door Brussel en loop ik de Brussels Airport Marathon. Wat later wil ik een triatlon afwerken. Het is een manier om aan mezelf en mijn dochters te bewijzen dat je alles in het leven kan overwinnen. Je hebt er alleen tijd en inzet voor nodig.”

Het volledige interview met Sebastien Bellin lees je in ons maartnummer, of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.