198.592 stappen voor het goede doel

In het najaar nemen vier marathonlopers onder het mom van Run to Walk deel aan de marathon van New York om geld in te zamelen voor de vzw To Walk Again. Op zaterdag 31 mei maken de vier de buitenwereld alvast warm voor hun initiatief tijdens de Run to Walk-day in Halle.

De opbrengst gaat naar de vzw To Walk Again van Marc Herremans. (foto belga)
Filip Debast, Hilde Van Roy, Nadine Marcelis en Rudy Cruysbergs lopen op 2 november de marathon van New York. De 198.592 stappen of 42.000 meter die ze zullen afleggen, laten ze sponsoren ten voordele van de vzw To Walk Again, die opgericht werd door Marc Herremans.

“Het is ons lichaam dat ons in staat stelt deze enorme prestatie te leveren. Deze krachtinspanning is echter niet voor iedereen weggelegd. Vandaar dat wij onze spieren naast de marathon ook nog willen inzetten voor de vzw To Walk Again. Onze deelname is geïnspireerd door al wie niet het geluk heeft om eens het blokje rond te lopen”, zo verklaren de vier hun motivatie.

In volle voorbereiding op New York vindt op zaterdag 31 mei in Halle de Run to Walk-day plaats. Sportievelingen en vrijetijdslopers maken er tijdens workouts kennis met tal van complementaire fitnesstrainingen. Voor randinformatie rond lopen kan je terecht op een van de workshops.

Het programma wordt extra gekruid met een recordpoging van formaat. Tijdens de Marathon² willen de organisatoren met zoveel mogelijk mensen op 10 uur en 15 loopbanden 42.195 marathons lopen, goed voor een totaal van 1780,418 km. Elke verkochte kilometer op de loopband gaat rechtstreeks naar To Walk Again vzw.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?