165 Belgen lopen rond Mont Blanc

The North Face Ultra-Trail du Mont-Blanc is aan haar 7de editie toe. Dit jaar lopen 5500 deelnemers een 166km lange trail running race rond de Mont Blanc. Onder hen 165 Belgen.

(foto cyril bussat)
In totaal doorkruisen de deelnemers aan de 4 races (UTMB, CCC, Sur les traces des Ducs de Savoie en La petite trotte de Léon) 3 verschillende landen en overbruggen een hoogteverschil van 9400m.

De moeilijkheidsgraad van deze wedloop schrikt de liefhebbers niet af. Zeker ook de Belgen niet. Dit jaar nemen maar liefst 165 Belgen deel. Ze zullen op vrijdag 28 augustus om 18u30 aan de startlijn staan.

Het startschot van The North Face Ultra-Trail du Mont-Blanc wordt gegeven in het Franse Chamonix. Daarna lopen de deelnemers in zuidwestelijk richting naar Saint-Gervais om verder door te lopen naar Italië. Courmayeur voorbij, gaat de tocht richting Zwitserland om te eindigen in Chamonix.

De eerste deelnemers worden zondag 30 augustus vanaf 16u aan de eindstreep verwacht, na ongeveer 21 uren non-stop rennen. De laatsten na 46 uren.

The North Face Ultra-Trail du Mont-Blanc kan online gevolgd worden via de website www.ultratrailmb.com en via satelliet op Google Earth. 56 km voor de finish zullen de 21 leiders van de groep een GPS tag krijgen, waardoor je de deelnemers in live op je computer zal kunnen volgen tot aan de eindmeet!Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?