15.000 lopers kleuren zondag Hemiksem en zichzelf

Nu zondag 12 juli komt The Color Run by Poliakov voor de eerste keer naar Vlaanderen op de terreinen van de Sint-Bernardusabdij in Hemiksem, Antwerpen. 15.000 lopers schreven zich in een mum van tijd in, maar een beperkt aantal tickets is nog te koop.

The Color Run, ook wel de ‘Happiest 5K on the Planet’, is een loop over 5 km waarbij de ruim 15.000 deelnemers – die in een wit t-shirt starten – elke kilometer een wolk van kleurenpoeder over zich heen krijgen die hen van kop tot teen kleurt.

Er wordt gestart tussen 15u en 18u en er is geen tijdsopname; deze run draait puur om plezier maken. Na de aankomst gaat de pret gewoon verder met het ‘Color Festival’: elke 20 minuten zijn er ‘color blasts’ waarbij de deelnemers een wolk van gekleurd poeder creëren om er uiteindelijk als een volmaakte regenboog bij te lopen. Het poeder is nadien uiteraard makkelijk afwasbaar.

Verschillende dj’s op het podium zorgen voor een typisch Belgische festivalsfeer. Om 20u speelt de populaire live band Cookies and Cream.

In 2015 zullen meer dan 1 miljoen lopers wereldwijd deelnemen aan dit kleurrijke event. Opvallend: zowat 70% van de deelnemers zijn vrouwen. “Het publiek is doorgaans ook jonger dan op pakweg de Antwerp 10 Miles of de 20km door Brussel. Voor velen onder hen is het bovendien de allereerste keer dat ze 5 km lopen. Wereldwijd zetten deze events heel wat meisjes en jongens aan tot blijvend sporten”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo sports.

Een tweede Belgische The Color Run vindt dit jaar plaats op 6 september in Tour & Taxis, Brussel.

The Color Run by Poliakov steunt dit jaar het goede doel Think-Pink. 15.000 Color Runners zullen zondag hun kleurrijke steun betuigen in de strijd tegen borstkanker.

PRAKTISCH:
Locatie: Sint-Bernardusabdij, Nijverheidstraat, Hemiksem.

TIMING:
13u: opening Color Festival
15u-18u: vrije start The Color Run by Poliakov
20u: optreden Cookies and Cream
22u: einde Color Festival

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?